Aydin'da Dev Fuhus Operasyonu Açiklamasi 30 Ekip 200 Personel Katildi

Aydin Il Emniyet Müdürlügü tarafindan Kusadasi ilçesinde 200 personelin katilimiyla düzenlenen es zamanli fuhus operasyonunda 174 kisiye islem yapilirken, 28 süpheli gözaltina alindi. Operasyonda yakalanan 66 yabanci uyruklu kadin sinir disi edilmek üzere Il Göç Idaresi’ne gönderildi.

Aydin'da Dev Fuhus Operasyonu Açiklamasi 30 Ekip 200 Personel Katildi


Edinilen bilgiye göre, Kusadasi Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen; fuhus, fuhus için yer temininde bulunma, fuhusa aracilik ve insan ticareti suçlari ile ilgili sahislarin yakalanmasi için çalisma baslatildi. Aydin Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ile Kusadasi Asayis Büro Amirligince Asayis Daire Baskanligi’nin da destegi ile operasyon için dügmeye basildi. 30 ekip ve 200 personelin katilimiyla 13 hedefte es zamanli operasyon düzenlendi.

Düzenlenen operasyonda; 28 süpheli sahis yakalanarak gözaltina alinirken, fuhus yaptirilan 66 yabanci uyruklu kadin da sinir disi edilmek üzere Il Göç Idaresi’ne teslim edildi. Öte yandan, 80 bilgi sahibi sahsin ifadesine basvurulurken operasyonda toplam 174 kisiye islem yapildi.

Süphelilerin is yerleri ve evlerinde yapilan aramalarda ise; 5 adet tabanca, 3 adet tüfek, 150 adet fisek, 1 kiliç, bir miktar uyusturucu madde ve suçtan elde edildigi degerlendirilen 361 bin TL, 9 bin 500 dolar, 2 bin 200 euro ve 75 gram altina da el konuldu.

Gözaltina alinan 28 süpheliden islemleri tamamlanan 17’si Kusadasi Cumhuriyet Bassavciligi’na sevk edildi. Diger süphelilerin islemlerinin sürdügü ögrenildi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA