Yeni Nesil Is Bulma Platformu 8 Milyon Euro Degerleme Üzerinden Yatirim Aldi

Sirketlerin topluluklar üzerinden yetkinlikleri onaylanmis en iyi adaya ulasmalarini saglayarak is ilanina en uygun yeteneklere ulasma sürecini optimize eden yeni nesil is bulma platformu DigitalWisers, 8 milyon euro degerleme üzerinden yatirim aldi. Firma, Kuzey Avrupa ve MENA bölgesi için çalismalarina basladi.

Yeni Nesil Is Bulma Platformu 8 Milyon Euro Degerleme Üzerinden Yatirim Aldi
Sirketlerin insan kaynaklari alaninda ve özellikle ise alimlardaki ihtiyaçlari konusunda topluluklar, ayni zamanda konunun uzmanlariyla birlikte çözüm üretilmesini saglayan YTÜ Yildiz Teknopark firmalarindan DigitalWisers, önemli bir yatirima imza atti. Güncel yatirimcilara ek olarak disaridan yeni iki yatirimcinin katildigi turda, 8 milyon euro degerleme üzerinden yatirim aldi. Firma, platformuna yeni özellikler ekleyerek topluluk erisimini ve yeni müsteri edinimini hizlandirmayi hedefliyor. Bir sonraki yatirim turunu da 2023 sonuna kadar tamamlamayi planlayan sirketin gelecek planlari arasinda Kuzey Avrupa ve MENA bölgesinde faaliyet göstermek yer aliyor.

“Yetkinlikleri dogrulanmis ve ihtiyaca en uygun adaya ulastiriyoruz”

Platformda sirketlerin ödüllü ilanlar vererek aradiklari ve konvansiyonel kanallardan hizla ulasamadiklari adaylara topluluklar üzerinden kolaylikla ulasabildiklerini belirten DigitalWisers CEO’su Erkan Yildirim, “Özellikle sirket için önemli açik bir pozisyon varsa ve dogru adaya erismek uzun sürüyorsa ilana topluluk liderlerinden hizla uygun aday önerileri alabiliyorlar. Bu önerilerin açilan pozisyonla ne ölçüde eslestigini ise yapay zeka yardimi ile görebilir ve öneren kisiden ya da DigitalWisers üzerinden referans isteyebilirsiniz. Sektörde halihazirda ise alim çözümü olan ilan verme, birisine sorma ya da yetenek avcilari ile çalisma metotlarina ragmen özellikle yeni nesil ustaliklar gerektiren rollerde açigin hizla arttigini gözlemliyoruz. Yetkin takim arkadasi arayisindaki firmalar çogunlukla isi bilen ve kisi agi genis olan insanlardan faydalaniyorlar. Biz bu süreci dijital ve ölçeklenebilir bir is modeline dönüstürüyoruz. Ayni zamanda sirketlerin topluluklar ile çalismasi için bir mecra saglayarak, networkü güçlü kisiler ya da kurumlar ile sirketler arasinda bir köprü kuruyor, ödeme, sözlesme yapma ve iletisime geçmelerindeki zorluklari gideriyoruz. Sektördeki en büyük açik, yetkinlikleri dogrulanmis ve ihtiyaca en uygun adaya hizla ulasabilmek. Bu konuda güncel çözümlerden herkesin muzdarip oldugu bir gerçek. Hem yetenege ulasma hem de dogrulama için en iyi kaynak konuyu, sektörü ve adayi en iyi bilecek olan topluluk liderleri. Biz bu açigi akilli bir modelle kapatiyoruz” dedi.



“Yenilikçi bir rekabet ortami sagliyoruz”

YTÜ Girisimcilik ve Kuluçka Müdürü Büsra Kamis ise fikir asamasindan itibaren sirketlere yatirimcilarla baglanti kurma ve is gelistirme konusunda rehberlik ettiklerini söyledi.

Kamis söyle devam etti:

"YTÜ Yildiz Teknopark’ta odaklandigimiz ana hedef, yüksek potansiyeli olan firmalarin gelisimine katki saglamak ve onlari endüstride daha degerli kilmaktir. Ar-Ge ve inovasyon konusunda aktif olan sirketlere yenilikçi, ayni zamanda rekabetçi bir atmosfer olusturuyoruz. Sayisiz is ortakliklarimiz araciligiyla girisimciler için ihtiyaç duyduklari her türlü çözümü saglayabiliyoruz. Tüm bu çalismalarimizin karsiligini sirketlerimizin basarilariyla taçlandirmak bizim için gurur kaynagi” dedi.

Kaynak: İHA