Ellerde Bu Kez Telefon Yerine Boya Firçasi Açiklamasi Çocuklar Kus Yuvalarini Renklendirdi

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde çocuklar, teknolojiden uzak kalmalarinin saglanmasi amaciyla düzenlenen etkinlikte, belediye tarafindan kendilerine hediye edilen kus yuvalarini rengarenk boyadi.

Ellerde Bu Kez Telefon Yerine Boya Firçasi Açiklamasi Çocuklar Kus Yuvalarini Renklendirdi
Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde çocuklari teknolojiden uzak tutmak için kus yuvasi boyama etkinligi düzenlendi.

Yaklasik 500 çocuk, ebeveynleriyle birlikte etkinlige katilarak belediye tarafindan kendilerine hediye edilen kus yuvalarini rengarenk boyadi. Renkli görüntülerin yasandigi etkinlikte boya islemini tamamlayan çocuklar, "erik dali" müzigi esliginde oynayarak eglenceli vakit geçirdi. Daha sonra çocuklara pamuk seker ve çesitli ikramlar yapildi.

Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, çocuklari cep telefonu, tablet ve televizyon gibi elektronik cihazlardan uzaklastirmak için çesitli etkinlikler yaptiklarini söyledi.



Katilimin yogun oldugunu ifade eden Türkyilmaz, "Hz. Ömer demis ki ’Daglara kus yemi serpin, kuslar Müslüman bir ülkede yasadigini bilsin.’ Biz bu düsturla yola çiktik. Bir kus öldü diye bassagligina giden Hz. Peygamberin (s.a.v.) ümmetiyiz. 300 tane kus kafesi hazirladik. O kadar çok katilim oldu ki 500 çocuk geldi. Bu mutluluk verici olay. Bulundugumuz bölge geçici hayvan barinagi. Hemen yanimiz engelli ve hamile kedilerin bulundugu kedi köyü" dedi.

Hayvanseverligiyle taninan bir ilçe olduklarini anlatan Türkyilmaz, "Gördügünüz gibi okullar açiliyor. Okullar açildikça çocuklar sosyallesmesi gerekiyor. Cep telefonu, tablet denilen cihaz, o kara kutu dedigimiz televizyondan uzaklastirmak için biz belediyelerin böyle etkinlikleri yapmasi gerekiyor" diye konustu.

Belediye baskaninin yaptigi etkinliklerin çocuklarin hosuna gittigini kaydeden Aysegül Altunbas, "Biz halk olarak kendisine çok tesekkür ediyoruz. Çocuklar için olmasi da hem onur hem de gurur verici. Evde zaten iki tane kusumuz vardi. Kafesleri de büyüktü yanlarina koyacagiz. Kizlarim da rengarenk yapip hatira olarak saklayacagiz" seklinde konustu.

Kuslarin kisin üsümemesi için yuva yaptiklarini belirten 8 yasindaki Meva Hacibaloglu, "Burada kus yuvasi boyuyorum. Daha sonrada bunu dedemin bahçesine asacagim. Çok eglenceli rengarenk seyler yapiyorum. Kuslar için yuva yapiyoruz kem kisin hem de yazin yanmasinlar diye" ifadelerini kullandi.

10 yasindaki Nilsu Altunbas ise, rengarenk kus yuvalari boyadiklarini ifade ederek, yapilan etkinlikten dolayi belediye baskanina tesekkür etti.
Kaynak: İHA