Aydin'da Okul Servis Ücretleri Belli Oldu

Aydin’da okul servis ücretleri 0-10 kilometreye kadar 950 TL, 10 kilometreden sonra kilometre basina 14 TL olarak belirlenirken, Aydin Soförler Odasi Baskani Semih Özmeriç, yeni egitim yilina hazir olduklarini belirterek, yeni dönemin hayirli olmasini diledi.

Aydin'da Okul Servis Ücretleri Belli Oldu


Ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da okullarin açilmasina sayili günler kala hazirliklar tamamlanmaya devam ediyor. Velileri de okul hazirligi telasi sararken okul servis araçlarinin ücretleri de geçtigimiz günlerde yapilan UKOME toplantisinin ardindan belli oldu. Yapilan toplantinin ardindan birçok velinin de merakla bekledigi servis ücretleri netlesti. Alinan karara göre Aydin’da okul servis ücretleri 0-10 kilometreye kadar 950 TL, 10 kilometreden sonra kilometre basina 14 TL olarak belirlendi.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Aydin Soförler Odasi Baskani Semih Özmeriç; “Uzun zamandan beri bekledigimiz 2022-23 Egitim-Ögretim yilinda servis araçlarinin ne kadar ücret alacagi merak konusuydu. Bu yil itibari ile 0-10 kilometrede 950 TL olarak belirlendi. Buna göre 10 kilometrenin üzerinde de kilometrede 14 TL olarak bir ücret alinacak. Bu fiyatlar uzun arastirmalar sonucu ortaya çikmis, denk bir fiyattir. Biz bu isten ekmegimizi kazanan bir sektörüz. Aslinda okullarin açilmasi, sadece ulasim sektöründe ekmegini kazananlara degil sektörün diger esnafi ve tüccarlara da çok katkisi olan bir sey. Artik biz üniversitelerin açilmasini dört gözle bekliyoruz. Su anda bile uyum haftasi basladi ve bir hareketlilik geldi. Bunun haricinde bakkalindan kirtasiyesine, ayakkabicisindan kiyafetçisine kadar bir hareketlilik geldi. Bu çok güzel bir sey. Haftaya okullar açilacak, onun arkasindan üniversite açilacak. Biz de uzun zamandan beri ekonomik krizle bogusuyoruz. Islerimiz düzelecek. Biz de heyecanla bekliyoruz. Toplu tasima araçlari ve servis araçlari olarak yeni egitim ögretim yilina haziriz” dedi.

Kaynak: İHA