Yurtdisindan Staj Için Kütahya Evliya Çelebi Egitim Ve Arastirma Hastanesine Geldiler

Portekiz, Fas, Tunus ve Kirgizistan’dan genç tip ögrencileri staj için Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Kardiyoji birimimizi seçtiler.

Yurtdisindan Staj Için Kütahya Evliya Çelebi Egitim Ve Arastirma Hastanesine Geldiler
Dünya genelinde tip alaninda egitim alan gelecegin doktorlari, Türk Tip Ögrencileri Uluslararasi Birligi (TURKMISC) sayesinde bir araya geliyor. Son dönemde, Türkiye’de tip staji yapma istegi artan ögrenci sayisi dikkat çekiyor. Bu yil staj için tercih ettikleri yerler arasinda Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ni seçen ögrenciler arasinda Portekiz, Fas, Tunus ve Kirgizistan’dan gelen genç tip ögrencileri de bulunuyor.

Bu ögrenciler, Türkiye’nin farkli sehirlerindeki hastanelerde, deneyimli doktorlarin rehberliginde staj yapma firsatini elde ediyorlar. Hem teorik hem de pratik açidan önemli bilgiler edinen bu gençler, Türk saglik sistemi hakkinda da derinlemesine bilgi sahibi oluyorlar. Ayrica, Türk kültürünü yakindan tanima ve yeni dostluklar kurma imkani da buluyorlar.

“Her yil farkli ülkelerden gelen tip ögrencilerini Türkiye’de agirlamaktan mutluluk duyuyoruz”

Her yil farkli ülkelerden gelen tip ögrencilerini Türkiye’de agirlamaktan mutluluk duyduklarini söyleyen Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dali ögretim üyeleri Prof. Dr. Taner Sen ve Prof. Dr. Mehmet Ali Astarcioglu, “ Geçen sene Endonezya’dan bir tip fakültesi ögrencisini agirlamistik. Bu sene de Portekiz, Fas, Tunus ve Kirgizistan’dan tip ögrencileri üniversitemizi seçerek Kardiyoloji Anabilim Dalimizda misafir ettik. Yurtdisindan tip fakültesi ögrencilerinin staj için Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesi’ni ve özellikle Kardiyoloji Anabilim Dalimizi seçmeleri bizlere ayri bir mutluluk ve gurur veriyor. Hem onlarla bilgi ve deneyimlerimizi paylasiyor hem de karsilikli olarak tip egitim sistemlerimizi karsilastirma ve degerlendirme imkani buluyoruz. Buradan ayrilirken çok iyi bir deneyim ve mutlukla ayrildiklarini görmek gittikleri yerlerde üniversite ve hastanemizin prestijini arttiracagini düsünüyoruz. Yurtdisindan gelen ögrencilerimizden birisinin giderken “Tip fakültesi egitimim boyunca aldigim en iyi stajdi buradaki deneyimlerimi hiç unutmayacagim” demesi bizleri çok mutlu etti. Bundan sonraki senelerde de yurtdisindan Üniversitemize ve Kardiyoloji Anabilim Dalimiza olan ilginin artarak devam edecegini bekliyoruz. Bu staj programlari, kültürler arasi bir köprü olusturuyor ve gelecegin uluslararasi doktorlarini yetistirmemize yardimci oluyor. Ayrica, Türk saglik sisteminin kalitesini ve Türk tip egitiminin sayginligini dünya çapinda daha da artiriyoruz" seklinde konustu.



“Uluslararasi staj programlari”

Uluslararasi staj programlari, tip ögrencilerine küresel bir perspektif kazandirmanin yani sira, saglik alaninda uluslararasi isbirliginin önemini vurguluyor. Yurt disindan gelen ögrenciler, staj süreleri boyunca hem hastalarla ilgileniyorlar hem de Türkiye’deki saglik sistemini daha yakindan tanima firsati buluyorlar. Bu deneyim, katilimcilara tibbi bilgilerini uluslararasi bir uygulama ve gelistirme sansi sunuyor. Türk tip egitimi ve saglik sistemi, uluslararasi arenada saygi gören ve takdir edilen bir konumda. Bu nedenle, Türkiye’yi tip staji yapmak için tercih eden ögrenci sayisinin artmasi, Türk tip camiasi için bir gurur kaynagi olmaya devam ediyor. Bu uluslararasi staj programlari, tibbi bilgi ve deneyimlerin paylasilmasini tesvik ediyor ve tip alaninda küresel bir isbirligi örnegi sunuyor.
Kaynak: İHA