Ünlü Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede Eskisehir'de Topraga Verildi

Girdigi Sapanca Gölü’nde hayatini kaybeden ünlü yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede, Eskisehir’de topraga verildi.

Ünlü Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede Eskisehir'de Topraga Verildi
4 Eylül Pazartesi aksam saatlerinde Sapanca Gölü’ne girerek ve bogulma tehlikesi geçiren, ardindan da hayatini kaybeden 58 yasindaki ünlü yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede’nin cenazesi Eskisehir’e getirildi.

Annesi Türkan Ede’nin evine getirilen cenaze için helallik istendi. Ünlü yönetmenin annesi Türkan Ede ve Ceylan Ede’nin kizi Aleyna Ede adeta gözyasina bogulurken ayakta durmakta güçlük çekti. Odunpazari ilçesi Gültepe Mahallesi’nde bulunan Üniversite Evleri Mescid’inde ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazina, Ede’nin akrabalari ve sevenleri katildi.

Sevilen yönetmenin tabutunun üzerine sürekli giydigi yelegi serildi. Ede’nin cenazesi Asri Mezarlik’inda topraga verildi.



“Ayaklarim tutmuyor” demisti”

Ceylan Ede’nin 43 yillik arkadasi ve olay aninda yaninda bulunan Fikri Yilmaz, “Deli dolu biriydi. Olaganüstü üstü bir tipti. Orkestra yöneticisiydi. Çok alçakgönüllü biriydi. Suyun içindeyken “ayaklarim tutmuyor” demisti. Yetismedik açikçasi, yardimci olamadik açikçasi. Ama bu durumun kalple ilgili oldugunu düsünüyoruz açikçasi. Doktor raporunda bogulma denilmisti. Bizim kanimiza göre ayaklarinda ciddi bir problem var” dedi.



Olay geçmisi

4 Eylül Pazartesi aksam saatlerinde Sakarya’nin Kirkpinar Mahallesi mevkiindeki Sapanca Gölü’ne yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede(58) arkadaslariyla birlikte kayikla açildi. Kayiktan suya atlayan ünlü yönetmen bogulma tehlikesi geçirdi. Ede’yi sudan çikaran arkadaslari durumu saglik ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler Abdulkadir Ceylan Ede’ye kalp masaji yapti. Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilan Abdulkadir Ceylan Ede, tüm müdahillere ragmen kurtarilamadi.

Birçok dizi ve filmde yer almisti

Abdulkadir Ceylan Ede, 1965 yilinda Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesinde dogdu. Eskisehir Bahçelievler Lisesi sonrasi Eskisehir Anadolu Üniversitesi, Sinema TV bölümünü bitirip mezun oldu. Ögrencilik yillarinda çektigi kisa film ile Adana Altin Koza Film Festivalinde finalist olmustu. Abdulkadir Ceylan Ede, Aynali Tahir, Pusat, Aci Hayat gibi reyting rekorlari kiran birçok televizyon dizisine yönetmenlik yapmisti.
Kaynak: İHA