TEKNOFEST'te Birinci Olan Projelerini Anlattilar

Ankara’da düzenlenen dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te 1. olan VensoCloud takim üyeleri Köksal Gündogdu ve Seyda Yaman gelistirdikleri ürünü anlatti.

TEKNOFEST'te Birinci Olan Projelerini Anlattilar
Düzce Üniversitesi Doktora Ögrencisi Köksal Gündogdu ile lisans ve yüksek lisans egitimini Düzce Üniversitesi tamamlayan Seyda Yaman, Haberlesme ve Iletisim Teknolojileri Girisim Yarismasi’nda birincilik ödülünü getiren ürünün gelisim sürecini anlatti.

Bir ihtiyaç üzerine çalismalara basladiklarini söyleyen Gündogdu ve Yaman, “Düzce Üniversitesi içerisinde bulunan otomat makinelerinin sahibi Foodbox otomat firmasi bizden soguk ve sicak otomat makinelerini takip edebilmeleri için bir sistem yapip yapamayacagimizi sormustu. Biz de bunun üzerine yapmis oldugumuz Ar-Ge çalismalari sonucunda yurt disindan ithal edilen bu sistemi yerli olarak gelistirip firmanin kullanimina sunduk. Pandemi döneminde temassiz ödeme sektörünün büyümesiyle, bu alanda dogan ihtiyacin hizla arttigi sirada, firma yetkilileri bizimle tekrar iletisime geçerek basari ile yapmis oldugumuz takip sistemi üzerine ‘Temassiz Ödeme’ alabilmeleri için bir sistem yapip yapamayacagimizi sordu. Bizde bu alan üzerinde çalisma yapan firmalari inceledik. Bu çalismalar sonucunda, Düzce Teknopark’ta bulunan firmamizda otomat makinelerinde kullanilmak üzere yerli ve milli olarak gelistirdigimiz VensoCloud Projesi’ni hazirladik. Bu proje ile TEKNOFEST23 Haberlesme ve Iletisim Kategorisi’nde birinci olarak En Iyi Girisim Ödülü’nü almaya hak kazandik. Ödülümüzü Cumhurbaskanimizin elinden almamiz bizim için ayrica bir mutluluk kaynagi oldu. Ileride otomat sektörü alaninda gelistirdigimiz bu sistemi yurt disina pazarlayarak ülkemizin ihracatina katkida bulunmayi planliyoruz. Ayrica ödeme sektöründe yerli ve milli ürünler gelistiren uluslararasi firma olmayi hedefliyoruz” seklinde açikladilar.

Düzce Üniversitesi’nden yapilan açiklamada; “Çalismalarindan dolayi ögrencilerimiz Köksal Gündogdu ve Seyda Yaman’i tebrik eder, girisimcilik ruhunun artarak devam etmesini diliyor, sergiledikleri azimli ve özverili çalismalari için de kendilerine tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA