Seyh Edebali Türbesi'nde Mehteran Esliginde Sifali Pilav Ikrami

Bilecik’in Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101. yil dönümü etkinlikleri çerçevesindea Seyh Edebali Türbesi’nde bir takim programlar düzenlendi.

Seyh Edebali Türbesi'nde Mehteran Esliginde Sifali Pilav Ikrami
Kutlamaklar ilk olarak Cumhuriyet Meydanindaki Bilecik Valisi Sefik Aygöl, Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi Atatürk anitina çelenk sunma töreniyle basladi, Bilecik Sehitliginde devam etti. Burada program protokol üyeleri sehit mezarliklarina çiçek sunmasiyla son buldu.

Ardindan ögle namazina müteakip Orhan Gazi Camii’nde okunan Mevlid-i Serif’in ardindan bir konusma yapan Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, "101 yil önce bugün, sehrimiz Yunan isgalinden kurtularak Anadolu’nun dört bir yaninda yakilan bagimsizlik ve kurtulus mesalesini bu topraklarda da kahramanca tasimistir. Kurtulus günlerimiz asla unutmamamiz ve her zaman hatirlamamiz gereken önemli günlerdir. Bilecik halki, hiçbir zaman dik durusundan vazgeçmemis, bagimsizlik ve kurtulus için Anadolu’nun kahraman halkiyla birlikte ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasinda kenetlenmistir. 26 Agustos’ta baslayan Büyük Taarruz, 30 Agustos’ta Büyük Zaferle sonuçlandiginda geri çekildigi yerleri yakip yikarak Anadolu’yu terk eden Yunan Ordusu, 9 Eylül’de hayalleriyle birlikte Ege Denizine sonsuza kadar dökülmüstür. Yakilip yikilan Bilecik, çaliskan ve vefakâr halkinin üstün gayretleriyle bugün önemli bir sanayi ve üniversite sehri haline dönüsmüstür. Her geçen gün ülkemizin gücüne güç katan bir sehir haline gelmeye de devam etmektedir. Böyle bir mücadeleye ev sahipligi yapan bu topraklara hizmet etmek, kalici eserler birakabilmekse bizler için en büyük onur ve gururdur. Essiz sehrimiz Bilecik’in düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yilini coskuyla kutluyor, basta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canlarini kaybeden asker ve sivil tüm sehitlerimizi saygi, minnet ve sükranla aniyorum" dedi.

Ardindan Istanbul Büyüksehir Belediyesi Mehter Takimi tarafindan mehter konseri verildi.

Mehter Takiminin büyük bir begeniyle takip edildigi kutlama programi; Vali Sefik Aygöl, Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi ve il protokolü tarafindan vatandaslara pilav, ayran ve üzüm ikramiyla sona erdi.
Kaynak: İHA