Pazaryeri'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101'Inci Yili Kutlandi

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinin düsman isgalinden kurtulusunun 101’inci yili coskuyla kutlandi.

Pazaryeri'nin Düsman Isgalinden Kurtulusunun 101'Inci Yili Kutlandi
Pazaryeri Hükümet Konagi önünde Bozüyük kaymakami ayni zamanda Pazaryeri Kaymakam Vekili Adem Öztürk ve Belediye Baskani Zekiye Tekin tarafindan Atatürk anitina çelenk konulmasiyla baslayan program, saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Temsili olarak Pazaryeri ilçesinin düsman isgalinden kurtulusu Avcilar ve Aticilar Kulübü üyelerince genç kizi düsman elinden kurtarma gösterisi yapilirken, kurtarilan genç kiz Türk bayragini Kaymakam Öztürk’e verdi. Bayragi öperek teslim alan Kaymakam Öztürk, genç kizi kutladi.

"Bu kutlu gün, buram buram sehit kokan gün, vatanimizin kiymetini bilenlere, rengini sehitlerimizin kanindan alan sanli bayragimizdaki hilalle yildizin anlamini bilenlere, derdi vatan olanlara, kutlu olsun"

Programda konusan Pazaryeri Belediye Baskani Zekiye Tekin programda, “Bugün tam 101 yil önce baskumandan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde baslatilan, kurtulus mücadelesinde esareti tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen karakteri yüksek Türk milletinin Pazaryerinde atesle imtihan oldugu gündür. Bu kutlu gün, buram buram sehit kokan gün, vatanimizin kiymetini bilenlere, rengini sehitlerimizin kanindan alan sanli bayragimizdaki hilalle yildizin anlamini bilenlere, derdi vatan olanlara, kutlu olsun. ’Tarih yazmak, tarih yapmak’ kadar mühimdir. Yazan yapana sadik kalmazsa degismeyen hakikat insanligi sasirtacak mahiyet alir’ diyen ve bu cennet vatani büyük fedakarliklarla bizlere armagan eden, basta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, güzel ilçemizin kurtulusuna mücadele veren tüm geçmislerimizi, kutsal vatan topragi için canlarini feda eden, aziz sehitlerimizi, merhum gazilerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor, hayatta olan kahraman gazilerimize, sehitlerimizin ve gazilerimizin degerli aile fertlerine sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Hükümet Konagi önündeki program Halk Danslari, halk oyunlari ve Bozüyük Osmanli mehteran gösterilerinin ardindan tören yemek ikrami ile sona erdi.
Kaynak: İHA