Jandarma Mevsimlik Isçileri Tasiyan Soförlere Egitim Verdi

Afyonkarahisar Emirdag Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan, ilçede hizmet veren 82 mevsimlik isçi ve bu isçileri tasimakla görevli 6 servis soförüne trafik egitimi verildi.

Ilçe jandarma ekipleri mevsimlik isçiler ve servis soförlerine, emniyet kemeri takmanin önemi, kavsaklarda geçis önceligi, seyir halinde cep telefonu kullanmanin olumsuz yönleri, araçlarda hiz sinirlari, yolcu tasimaciliginda dikkat edilmesi gereken hususlar, yayalarin trafikte dikkat etmesi gereken hususlar konularinda egitim verdi.

Egitimler konusunda açiklamalarda bulunan Emirdag Kaymakami Osman Bilici: “Verilen bu egitimler ve trafik konusunda ilçemizde gerçeklestirdigimiz diger tüm faaliyetlerin ana amaci, kamuoyunun trafik güvenligine yönelik duyarliliginin arttirilmasi ve trafik kazalarinin azaltilmasidir. Sürücü ve yaya güvenligini fazlasiyla önemsiyor, yayalarimizin ve sürücülerimizin kurallar konusunda duyarli olmalarini arzu ediyoruz. Hem toplumsal düzen ve huzur açisindan hem de kazalarin önlenmesi adina bu gibi faaliyetler büyük önem arz ediyor. Bu sebeple egitim faaliyetini gerçeklestiren Ilçe Jandarma Komutanligi personelimize ve egitime katilim gösteren vatandaslarimiza tesekkür ediyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA