Fazil Say, Babasi Ahmet Say Için Piyanonun Basina Geçti

Piyanist Fazil Say, babasi Ahmet Say’i anmak için Ankara’da düzenlenen gecede dinleyicilerle bulustu.

Fazil Say, Babasi Ahmet Say Için Piyanonun Basina Geçti
Geçtigimiz yil vefat eden Türk müzik yazari Ahmet Say, Ankara’da dogum gününde düzenlenen etkinlikte anildi. MEB Sura Salonu’nda gerçeklestirilen anma gecesinde Fazil Say, bu kez babasi için piyanonun basina geçti. Yekta Kopan’in sunumu ile gerçeklestirilen etkinlikte, Ahmet Say’in hayatini anlatan belgesel yayinlandi. Ahmet Say’in yakin dostu Türk sairi Ahmet Telli ve yazar Fahri Özdemir’in konusmalarinin ardindan Fazil Say, bestelerini dinleyiciler ile bulusturdu. Seranad Bagcan’in da sahne aldigi anma gecesine vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

“Ahmet Say’in hayati yalnizca yasadigi zamanla sinirli degil”

Etkinlikte söz alan Ahmet Say’in yakin dostu sair Ahmet Telli, “Ahmet Say’i 47 yil önce tanidim. Ahmet Say’in hayati yalnizca yasadigi zamanla sinirli degil. Yasanacak hayatlari sundu bize. Bu ufuk her türlü kötülügün bittigi, aydinlik bir ütopyanin yesillendigi zamanlardir” ifadelerini kullandi.

“Bu geceyi bir aile olarak babama ithaf ediyoruz”

Anma gecesinin bir kismini kendi sunan Fazil Say ise, “Seslendirdigimiz sarkilari babamla olan iliskisiyle anlatmaya çalisacagim. Bu gecede emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Bu geceyi bir aile olarak babama ithaf ediyoruz ve her yil etmeye devam edecegiz. Ben buraya saat 18.00’da geldim ve disarisi tamamen insanlarla doluydu. Konserin baslamasina saatler varken, bu kadar kalabalik olmasi bizi çok duygulandirdi” dedi.

Kaynak: İHA