Enkazin Kaldirilmasiyla Taninmaz Hale Gelen Hatay'da Depremzedeler Gelecekten Ümitli

Asrin felaketinde binlerce binanin yerle bir oldugu Hatay, depremin 7. ayinda enkazin büyük bölümünün kaldirilmasiyla birlikte taninmaz hale geldi. Depremzedeler, gelecekten ümitli olduklarini belirterek, Hatay’in eski haline gelecegine inandiklarini ifade etti.

Enkazin Kaldirilmasiyla Taninmaz Hale Gelen Hatay'da Depremzedeler Gelecekten Ümitli
Kahramanmaras merkezli depremlerde en büyük hasar Hatay’da meydana gelmisti. Depremin 7. ayinin geride kalmasiyla enkazin büyük bölümünün kaldirildigi Antakya’da kent merkezi taninamaz hale geldi. Vatandaslar, yillarca yasadigi sokaklari taniyamiyor. Kentin eski günlerine dönmesi için konut ve is yeri yapimlarinin araliksiz devam ettigi kentte, vatandaslar ise gelecekten ümitli.

“Insallah devletimiz bizi destekler, Hatay’imizi geri eski haline getirir”

Antakya ilçesinde taksicilik yapan Oguzhan Erol, 8 yildir karis karis gezdigi sokaklari taniyamadigini ifade ederek, “Sehir taninamiyor. Biz taksiciyiz, yani 7-8 yildir ben burada taksi isi yapiyorum. Her girdigim sokagi bilirken, bugün gittigim sokaklarin çogunu taniyamaz oldum. Çogu sokaklarda da yikim daha devam ediyor. Artik Hatay’imizi taniyamaz olduk. Gelecekten sonuna kadar ümitliyiz. Insallah devletimiz bizi destekler, Hatay’imizi geri eski haline getirir. Tek umudumuz” dedi.



“Memleketimiz kendine gelecek inaniyoruz, güveniyoruz”

Antakya’nin islek caddelerinden Kurtulus Caddesi’nden eser kalmadigini ifade eden Lütfü Cihangiroglu, “Burasi Antakya Kurtulus Caddesi. Normalde çok canli bir yer. Ama su an gördügünüz gibi hiçbir sey yok, her yer bitmis. Çok kötü bir hal almis. Tabii ki çok üzüldük. Bütün sevdiklerimiz, kardeslerimiz ve arkadaslarimiz herkes buradaydi. Taninmaz bir halde. Çocuklugumuz burada geçti ama çok kötü yani. Su an hiçbir yeri taniyamayiz. Bir yandan böyle düzenlenmeye çalisiyor etraf. Yikimlar devam ediyor, hiçbir sikinti yok. Insallah düzelecek Antakya. Memleketimiz kendine gelecek inaniyoruz, güveniyoruz” dedi.



“Baska memlekette yapamadik, biz de geri buraya yerlestik”

Asrin felaketinin ardindan ailesiyle birlikte yerlestikleri Istanbul’dan memleketine döndüklerini ifade eden Ardacan Aygül, “Buradan Istanbul’a tasindik. Artik her sey düzelince geri dönmeyi düsünüyorduk ama memleketsizlik kötü bir sey. Baska memlekette yapamadik, biz de geri buraya yerlestik. Gerçekten taninmaz, biz de taninmaz bir haldeyiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA