Cumhurbaskani Erdogan, ABD Müslüman Organizasyonlari Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal Ve Heyetini Kabul Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Amerika Birlesik Devletleri (ABD) Müslüman Organizasyonlari Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal ve heyetini kabul etti.

Cumhurbaskani Erdogan, ABD Müslüman Organizasyonlari Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal Ve Heyetini Kabul Etti


Cumhurbaskani Erdogan besmele ile basladigi konusmasinda “Amerika’daki Müslüman kardeslerimizin selamini getirdiginiz için tesekkür ediyorum. 6 Subat deprem felaketi ile ilgili olarak yürüttügünüz çalismalar ve dayanismaniz için ayrica sükranlarimi sunuyorum. Afet bölgesindeki vatandaslarimiz için topladiginiz 100 milyon dolara ulasan ayni ve nakdi yardimlar gönüllerimizin her daim bir oldugunu göstermistir. Rabbim birlik ve beraberligimizi daim eylesin” ifadelerini kullandi.

Müslümanlarin birçok sorunla mücadele ettigini belirten Erdogan, “Müslümanlar olarak terörden nefret suçlarina birçok sorunla ayni anda mücadele ediyoruz. Batida her geçen gün yayginlasan Islam düsmanligi endiselerimizi artiriyor. Bu hastalikli ruh hali karsisinda Müslümanlarin seslerinin duyulmasi için gösterdiginiz gayretleri yakindan izlerken takdirle karsiliyorum. Ümmetimizin Islam düsmanligi, hosgörüsüzlük ve yasadigi ayrimciliga karsi durmasi ve birlik içerisinde olmasi bu tehditle mücadelede hayati öneme sahiptir. Hosgörüyü ve kardesligi temel alan sahih Islam anlayisinin anlatilmasi amaciyla üstlendigimiz görev bu bakimdan mühimdir.” seklinde konustu.



Avrupa’da Kur’an-i Kerim’e karsi yapilan saldirilara müsaade edilmesini kabul etmediklerini söyleyen Erdogan, “Müslüman toplumu olarak Amerika’da güçlü olmaniz tüm Islam alemine de örnek oluyor, güç ve ilham kaynagi teskil ediyor. Müslümanlarin dünya genelinde yasadigi sikintilar karsisinda sizlerin sesinin daha fazla duyulmasi bu bakimdan gereklidir. Avrupa’da kutsal kitabimiz Kur’an-i Kerim’e karsi gerçeklestirilen saldirilara ifade özgürlügü kisvesi altinda müsaade edilmesini kabul etmedigimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu açik bir nefret suçudur ve barbarliktir. Isveç’te, Hollanda’da ve bilhassa Danimarka’da tekrarlanan saldirilar demokrasi ve insan haklarinin bu cografyada yerlesmedigini gösteriyor. Islam’a ve Müslümanlara karsi yapilan bu saldirilara göz yumanlarin insani degerleri ne kadar içsellestirdiklerini her olayda bir kez daha görüyoruz.” ifadelerine yer verdi.

BM’nin kutsal kitaplar hakkinda aldigi kararin önemli oldugunu ifade eden Erdogan, “Birlesmis Milletler Genel Kurulunda, Insan Haklari Konseyinde kutsal kitaplara yönelik her türlü siddet eylemini uluslararasi hukukun ihlali olarak degerlendirilen kararlarin kabul edilmesi önemli gelismelerdir. Bu kararlarin uygulamalara yansimalarini temin etmemiz gerektigi de ortadadir. Türkiye olarak ilgili ülkülere bu nefret suçlarini gerçeklestirenlere karsi gerekli tedbirleri almalari konusunda çagrilarda bulunmaya devam ediyoruz. Konuyu ayni hassasiyetle Islam Isbirligi Teskilatimizin gündeminde tutma kararliligimizi sürdürüyoruz.” diye konustu.



Amerika’da Islam’a ve Türkiye’ye karsi yapilan propagandalar hakkinda konusan Erdogan, “Birçogunuz Amerika’da siyasi çevrelere erisim bakimindan önemli roller oynuyorsunuz. Yerel ve federal siyasette temsilcileriniz bulunuyor. Bu etkiyi de kullanarak Kur’an-i Kerim’e yönelik saldirilarin ifade özgürlügü bahanesi ile savunulamayacagini, bunlarin toplumsal huzur ve istikrari hedef aldigini, Amerikan Kongresi basta olmak üzere tüm siyasi çevrelere etkili sekilde anlatmanizi bekliyorum. Türkiye karsiti lobilerin karalama kampanyalarinin etkisiz hale getirilmesinde de sizlerin desteginin faydali olacagina inaniyorum. Terör örgütleri PKK ve FETÖ’ye dair gerçeklerin Amerikan halkina aktarilmasi hususunda da katkilarinizi bekliyorum. Amerika’daki Türk toplumu ile yakin temaslarinizin artarak sürmesini temenni ediyorum. Insallah bizlerde önümüzdeki hafta Amerika ziyaretimizi genis bir heyetle gerçeklestirecegiz.” ifadeleri kullandi.

Kabulde konusan ABD Müslüman Organizasyonlari Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal ise “Sizlerle burada olabilmek bizler için memnuniyet kaynagi. Bugün buraya sizleri tebrik etmek için geldik. Tarihi bir seçim zaferi kazandiniz. Bu seçim zaferi yalnizca sizlerin zaferi degil bütün Müslüman dünyasinin zaferidir. Inaniyoruz ki siz bütün dünyadaki Müslümanlara destek olamaya devam edeceksiniz. Sadece Amerika’daki Müslümanlar degil bütün Müslümanlar sizler için dua ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Toplantiya Disisleri Bakani Hakan Fidan ve Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas’ta katildi.

Bestepe’deki toplanti basina kapali olarak gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA