Brezilya'yi Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayisi 31'E Yükseldi

Brezilya’nin Rio Grande do Sul eyaletinde siddetli yagislarin yol açtigi sel nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 31’e yükseldi.

Brezilya'yi Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayisi 31'E Yükseldi
Brezilya’nin Rio Grande do Sul eyaletini vuran sel felaketinde can kaybi artiyor. Rio Grande do Sul eyaletinin Valisi Eduardo Leite yaptigi açiklamada, "Maalesef 4 kisinin cansiz bedenine daha ulasildigini dogruladik” diyerek sel felaketinde can kaybinin 31’e yükseldigini duyurdu. Leite, “Hala evlerinin çatisinda mahsur kalan ve kurtarilmasi gereken çok sayida insan var” ifadelerini kullanirken, acil durum ilan edilen eyalette yüzlerce kurtarma görevlisi, polis ve gönüllünün selden etkilenen bölgelere ulasma çabalarinin sürdügünü sözlerine ekledi.

Brezilya’nin Bagimsizlik Günü olan Persembe gününe kadar yagislarin devam edecegini belirten Leite, durumun daha da kötülesebilecegi konusunda uyarilarda bulundu.

Öte yandan, eyalette 52 binden fazla bölge sakini ile 70 kasabanin selden etkilendigi açiklanirken, 5 bin 300’den fazla kisinin evlerini terk etmek zorunda kaldigini kaydedildi.
Kaynak: İHA