Baskan Güler Açiklamasi 'Selin Yaralarini En Kisa Sürede Saracagiz'

Aydin’in Kösk ilçesinde önceki gün geç saatlerde meydana gelen sel felaketinin ardindan yaralar sarilmaya çalisiliyor. Selden etkilenen mahallelerde yasayan vatandaslari ziyaret eden Baskan Güler, yaralarin en kisa sürede sarilacagini söyledi.

Baskan Güler Açiklamasi 'Selin Yaralarini En Kisa Sürede Saracagiz'


Kösk Belediye Baskani Nuri Güler, önceki gün aksam saatlerinde meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen kirsal Mezeköy Mahallesi’ni ziyaret etti. Felaketin ilk saatlerinden itibaren ekipleriyle birlikte bölgeye gelen ve belediye ekiplerinin mahalledeki çalismalari yakindan takip eden Baskan Güler vatandaslardan gelen talepleri de dinledi. Adeta çamur deryasina dönen köydeki birçok evde yasanan olumsuzluklari yerinde inceleyen Baskan Güler’e desteklerinden dolayi tesekkür eden Mezeköy Muhtari Harun Memis ve mahalle sakinleri, selin çamur seklinde bir anda geldigini ve bir sey yapamadiklarini ifade etti.

Maddi zararin çok oldugunu ancak can kaybi yasanmadigi için teselli bulduklarini ifade eden Baskan Güler, vatandaslara geçmis olsun dileklerinde bulundu.

“Rabbim beterinden korusun"

Selin yasandigi andan itibaren gün boyunca selden etkilenen yerlerde ekiplerle birlikte çalisma yapan ve afet sonrasi hasar tespiti ve çalismalari yerinde incelemek üzere Mezeköy Mahallesine gelen Baskan Güler, selden etkilenen evleri tek tek ziyaret ederek son durum hakkinda bilgi aldi. Kösk Belediyesi’nin afetten etkilenen vatandaslar için seferber oldugunu ifade eden Kösk Belediye Baskani Nuri Güler; "Mezeköyümüzde gerçekten önemli bir sel felaketi yasandi. Daglardan önemli miktarda toprak kayip gelerek evlerin içine girdi. Sokaklarin tamami topraklarla doldu. Gece sel felaketi olur olmaz müdahale ettik. Bütün araç ve ekipmanlarimizi hemen bölgeye yönlendirdik. Kendi ihtiyacimizi karsilayamadigimiz yerde de Sayin Valimiz ve Devlet Su Isleri Bölge Müdürlügümüzden destek istedik. Bize hemen gece geç de olsa o vakitte ekskavatör ve kamyonlarini gönderdiler. Evlerin içine giren bütün çamurlari, yasanmaz hale gelen yasam alanlarini temizleyip düzelttik. Hizli müdahale ederek vatandaslarimizin bütün ihtiyaçlarini hemen hemen giderdik. Gece baslayan sel felaketinin etkilerini sabah oldugunda gidermeye basladik. Su anda çalismalar da tamamlanmak üzere. Ben bütün belediye çalisanlarimiza, ekiplerimize, yöneten arkadaslarimiza çok tesekkür ediyorum. Bu vesileyle de burada sel felaketine maruz kalan bütün Mezeköy’deki ve Uzundere’deki bütün hemserilerimize büyük geçmis olsun diyorum. Allah tekrarini göstermesin. Rabbim beterinden korusun diyorum” dedi.

Kaynak: İHA