Basaksehir Mobilyacilar Sitesi'nde Saganak Yagis Sonrasi Selde Sürüklenen Araçlar Dükkanlara Girdi

Basaksehir’de bulunan MASKO Mobilyacilar Sitesi’nde saganak yagis sonucu is yerleri darmadagin oldu. Yaklasik 2 metreye varan su yüksekliginde park halindeki araçlarin bazilari dükkanlarin içine kadar girdi.

Basaksehir Mobilyacilar Sitesi'nde Saganak Yagis Sonrasi Selde Sürüklenen Araçlar Dükkanlara Girdi
Olay, aksam saatlerinde Basaksehir’de bulunan Mobilyacilar Sanayi Sitesi’nde meydana geldi. Siddetli saganak yagisin ardindan sitedeki 13A Blok sokaginda ise olusan sel sebebiyle su yüksekligi 2 metreye kadar yükseldi. Dükkanlara giren su sebebiyle birçok is yeri büyük maddi zarar görürken bazi is yerlerine ise sokakta park halindeki araçlar sürüklenerek girdi.

Is yerine araç giren esnaflardan Kemal Karci, “Bizi yagmur yaginca yönetimden aradilar. Bir an önce magazaniza gelin diye. Biz magazamiza geldigimizde bir sokak öteden iki buçuk - üç metre su vardi magazamizin giris kati komple suydu. Içerisi tamamen bitmis vaziyette. Içerideki mobilya 5 milyon lira, 4 -5 aylik da buranin yenilenmesi dahil, is gücü kaybi toplamda 10 milyon lira bir zararimiz var. Çok büyük bir magduriyet var burada. Yaklasik her magazada 10 çalisan var desek 400 kisi ekmek yiyor. O yüzden bayagi sikintili” dedi.

Kaynak: İHA