Bal Arisi Zehri Üretim Kursunun 4.Sü Basladi

Düzce Üniversitesi Aricilik Arastirma Gelistirme ve Uygulama Merkezi’nin (DAGEM) düzenledigi "Bal Arisi Zehri Üretim Kursu-4" ülkemizin çesitli sehirlerinden gelen aricilarin katilimiyla basladi.

Bal Arisi Zehri Üretim Kursunun 4.Sü Basladi
Mehmet Akif Ersoy Egitim ve Kültür Merkezi Istiklal Konferans Salonu’nda baslayan ve 2 gün sürecek olan kursa; DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoglu, ögretim elemanlari, ögrenciler, Türkiye’nin çesitli sehirlerinden gelen genç ve yetiskin aricilar katildi.

Üniversitelerimizin bölgesel kalkinma odakli misyon farklilasmasi ve ihtisaslasmasi, akademik egitimin yaninda bölgesel kalkinma çalismalarini da yürüten Düzce Üniversitesi, DAGEM bünyesinde; bölge aricilarinin yani sira Türkiye’nin çesitli sehirlerinden gelen aricilara sertifikali egitimler vererek, nitelikli ve katma degeri yüksek ürünler üretilmesini sagliyor. 4.’sünün düzenlendigi "Bal Arisi Zehri Üretim Kursu" her düzenlendiginde aricilar tarafindan yogun ilgi görüyor.

“Dogru üretim tekniklerini ögretiyoruz”

Programda konusan DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoglu, 4.sü düzenlenen Ari Zehri Üretim Kursu’na ilk sayisindan beri yogun katilim oldugunu vurgulayarak, ari zehri üretimine ilgi duyuldugunun altini çizdi. DAGEM olarak gayelerinin bölge aricilarina yarar saglamak oldugunu söyleyen Kekeçoglu, talepler üzerine Türkiye’nin her bölgesine de gittiklerini dile getirdi. Aricilara dogru üretim tekniklerini ögretmek için, DAGEM olarak çesitli egitim ve kurslar düzenlediklerinin altini çizen Doç. Dr. Meral Kekeçoglu, düzenlenen bu egitim ve kurslarla aricilarin bilgilendigini, arilardan sadece bal degil; propolis, ari sütü ve ari zehri gibi katma degeri yüksek ürünler üretmeye basladiklarini ifade etti.

Kursun düzenlenmesine katki sunanlara tesekkür eden DAGEM Müdürü Meral Kekeçoglu, düzenlenen bu etkinligin tüm katilimcilar için yararli olmasi temennisinde bulundu.

Gerçeklestirilen açilis konusmalarindan sonra, DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral Kekeçoglu’nun DAGEM’in kurulusu ve yaptigi çalismalari anlatmasi ile devam etti. Ardinda Ögr. Gör. Tugçe Çaprazli, ariyi tanitarak, arinin organlarini, organlarin islevlerini ve arinin çalisma metodunu katilimcilarla paylasti.

Kursun 2. gününde katilimcilara, Yigilca’da bulunan DAGEM binasinda uygulamali egitim verilecek. Gerçeklestirilen uygulamali egitim ve yazili sinav sonrasinda basarili olan aricilara Bal Arisi Zehri Üretim Sertifikasi verilecek.
Kaynak: İHA