Ankara'da 'Pakistan Savunma Ve Sehitler Günü' Resepsiyonu

Pakistan’in Ankara Büyükelçiliginde "Savunma ve Sehitler Günü" dolayisiyla resepsiyon düzenlendi.

Ankara'da 'Pakistan Savunma Ve Sehitler Günü' Resepsiyonu
Pakistan, Hindistan ile 1965 savasi sirasinda ülke savunmasi için silahli kuvvetlerindeki askerleri anmak amaciyla her yil 6 Eylül’de “Savunma ve Sehitler Günü” etkinligi düzenliyor. “Pakistan Savunma ve Sehitler Günü” dolayisiyla Pakistan’in Ankara Büyükelçiliginde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona Pakistan’in Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Ticaret Bakani Ömer Bolat, Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak, misyon sefleri ve askeri ataseler katildi.

Büyükelçi Yusuf Cüneyd, yaptigi konusmada, Pakistan’in Birlesmis Milletler baris koruma çalismalarina katkida bulunan önde gelen ülkelerden biri oldugunu ifade etti.



“Iki ülke her zaman bir ve beraber olmustur”

Genelkurmay Baskani Orgeneral Metin Gürak, Pakistan ve Türkiye arasinda geçmise dayanan köklü bir dostluk ve kardeslik baglari bulundugunu ifade ederek, "Iki ülke her zaman bir ve beraber olmustur. Pakistan nasil Milli Mücadele yillarinda, Kibris Baris Harekati’nda maddi, manevi bizlerle önemli destekte bulunmussa yine maruz kaldigimiz büyük deprem felaketinde de tüm imkanlariyla yardima kosarak bir kez daha dostlugunu ve kardesligini bize göstermistir. Tüm dünyada ve bölgemizde son yillarda yasanan gelismelerin olusturdugu risk, tehdit ve belirsizlik ortaminda ülkelerimizin güvenligini temin etmek ve küresel, barisa katki saglamak amaciyla silahli kuvvetlerimizin güçlü, caydirici olmasi gerekmektedir. Savunma ve güvenlik alanindaki tecrübelerimizi Pakistan ile paylasmak ve Pakistan’in bu alandaki tecrübelerinden istifade etmek bölgesel ve küresel is düzeydeki is birligimizi daha da güçlendirecektir” dedi.

Konusmalarin ardindan resepsiyon, davetlilere yemek ikraminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA