Akdeniz Belediyesinin Meslek Kurslari Is Sahibi Yapiyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Proje Egitim ve Uygulama Merkezi’nde yüzde 20 istihdam garantisi ile verilen “Grafik Tasarim ve Fotografçilik”, “Bilgisayar Destekli Muhasebe”, “AUTOCAD 3DS MAX”, “WEB Tasarimi” kurslarini bitiren 72 kursiyerden 43’ü istihdam edildi. Kurs alip ise yerlesen gençler, Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’i ziyaret ederek, kendilerine saglanan firsat nedeniyle tesekkür etti.

Akdeniz Belediyesinin Meslek Kurslari Is Sahibi Yapiyor
Akdeniz Belediyesinin, “Yetkin Belgeli Isgücü Akdeniz’in Dinamik Gücü” sloganiyla baslattigi mesleki ve beceri kurslari, gençlerin istihdamina katki sagliyor. Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügüne bagli proje egitim ve uygulama merkezinde verilen kurslarda gençler meslek edinirken, gençlerin stresten uzaklasmasi için masa tenisi, satranç gibi aktiviteler de yer aliyor. Yüzde 20 istihdam garanti ile baslayan “Grafik Tasarim ve Fotografçilik”, “Bilgisayar Destekli Muhasebe”, “AutoCAD 3DS MAX” ve “WEB Tasarimi” kurslarindan mezun olan gençlerin bugüne dek yüzde 65’i istihdam edildi. Istihdam edilen gençler Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’i makaminda ziyaret ederek, kendilerine saglanan firsat için tesekkür etti.

"İçel’de yasayan gençler yüzde 20 is garantili kurslarda yüzde 65 oraninda is buldu"

Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, göreve geldikleri ilk andan itibaren gençlere ve egitime çok önem verdiklerini belirterek, gençlere ve gençlerin egitimine yatirimlarinin devam edecegini vurguladi. Birçok kurumla is birligi içerisinde meslek edindirme kurslari açtiklarini kaydeden Gültak, “Bugün de bunlarin meyvelerini topluyoruz. Yüzde 20 istihdam garantili olarak açtigimiz bu kurslarda su an yüzde 65 oraninda is bulan gençlerimiz var. Egitim verebilirsiniz ama sonuçta istihdam da çok önemli. Kisi is bulmadigi zaman hayatinda mutlu olmuyor" dedi.



"Onlar mutlu olunca bizde mutlu oluyoruz"

Kurslarin devam ettigini hatirlatan Gültak, “Kurslarda kimisi autocad ögreniyor, kimisi ön muhasebe ögreniyor, kimisi de müsteri hizmetleri gibi farkli alanlarda kurslar aldi. Bu dersler sayesinde de gençlerimiz is buldular ve bugün mutlular. Biz de onlar mutlu olunca mutlu oluyoruz ve gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

Kursiyerlerden Melek Naz Keskin, 4 yillik çalisma ekonomisi ve endüstriyel iliskileri bölümünü bitirdigini ve muhasebe egitimi aldigini, ancak mezun olduktan sonra is bulamadigini söyledi.

Akdeniz Belediyesinin açtigi kurslara basvurdugunu dile getiren Keskin, "Daha önce de birçok yere gittim sertifika aldim ama hiç birinde 4 programi bir arada görmüyordum. Ayrica tek programa bile epey para istiyorlardi. Burada 6 ay süren 4 programi birlikte verdikleri için heyecanlandim ve hemen kaydoldum. Daha sonra bu 4 programi CV’ye yazdigimiz anda zaten bütün süreç degisiyor. Isverenin bakis açisi degisiyor ve ise girisiniz kolaylasiyor" seklinde konustu.

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinde Insaat Teknolojisi egitimi aldigini dile getiren Tugçe Nur Simsek ise "Akdeniz Belediyesinin açtigi kurslari gördüm ve kaydimi olusturdum. 6 aylik bir egitim aldim. Bu süreçte teknik resim, autocad, 3DS Max, bilgisayar isletme gibi çok güzel egitimler aldik. Kurstan mezun olduktan sonra is bulma imkani yakaladim. Bundan dolayi bizlere bu imkâni saglayan Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak’a çok tesekkür ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA