ABD'den Ukrayna'ya 1 Milyar Dolarlik Yeni Yardim Paketi

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Ukraynali mevkidasi Dmitro Kuleba ile düzenledigi basin toplantisinda, ABD’nin Ukrayna’ya 1 milyar dolarlik yeni bir yardim paketi saglayacagini duyurdu.

ABD'den Ukrayna'ya 1 Milyar Dolarlik Yeni Yardim Paketi
ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Ukrayna ziyareti kapsaminda Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba ile basin toplantisi düzenledi.

Blinken toplantida, ABD’nin Ukrayna’ya askeri, insani ve bütçe yardimi dahil olmak üzere 1 milyar dolarlik yeni bir yardim paketi saglayacagini açikladi.

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile görüstügünü ifade eden Blinken, “Kara, deniz, hava ve siber uzayda devam edecek güvenlik yardimi ve modern teçhizatin yani sira askeri egitim ve istihbarat paylasimi saglayacak sürdürülebilir güvenlik düzenlemeleri hakkinda fikir alisverisi yaptik” dedi.

Basin toplantisinda konusan Ukrayna Disisleri Bakani Dmitro Kuleba ise, “Ukrayna’nin devam eden karsi saldirisinda son birkaç haftada ilerleme hiz kazandi. Bu yeni yardim, bu karsi saldirinin sürdürülmesine ve daha fazla ivme kazanmasina yardimci olacak” açiklamasini yapti.
Kaynak: İHA