(Özel) Bu Pazar 700 Yildir Her Sali Günü Bereket Duasiyla Açiliyor

Bursa’nin Orhaneli ilçesinde 700 yildir kurulan Beyce Pazari’nda köylüler kendi ürettikleri ürünleri aracisiz tüketici ile bulusturuyor. Beyce Pazari her sali günü bereket duasiyla açiliyor.

(Özel)  Bu Pazar 700 Yildir Her Sali Günü Bereket Duasiyla Açiliyor
Bursa’nin Orhaneli ilçesinde 700 yildir her sali Beyce Pazari kuruluyor. Sarkici, besteci, söz yazari Zeki Müren’in ‘Beyce Pazari’ sarkisina konu olan tarihi pazarda köylüler kendi ürettikleri ürünleri satiyor. Biber, domates, fasulye, kavun, karpuz ve çesitli meyveler basta olmak üzere dogal ürünlerin satildigi pazar ilçe merkezinin tamrtasinda yer aliyor. Pazarin kuruldugu her sali ‘Bereket Duasi’ ve çay basta olmak üzere ikramlarla satislar basliyor. o

Orhaneli Belediye Baskani Ali Aykurt, “ Beyce Pazari, türküleri konu olan 700 yillik bir pazardir. Osmanli buraya geldiginden bugünü her hafta Sali günleri devam eden gelenektir. Beyce Pazari’na köylülerimiz gelip ürünlerini sattigi, buradan bölünen dört dag ilçesinin ortak bulusma noktasidir. Özellikle Keles, Harmancik, Büyükorhan ve ilçemiz Orhaneli köylerinden insanlarimiz geliyor. Ahbap ve sadiçlik geleneginin devam ettirildigi ve bulusma noktasi olarak belirlenen bir yerdir. Beyce Pazari’nin bereketi köylülerimizin dogal ürünlerini üretip burada her sali gelip satiyorlar. Bursali hemserilerimizi buraya dogal ürün almaya bekliyorum” dedi.

Pazarda ürün satan köylülerde uzun yillardir bu pazara geldiklerini ve tarlalarinda dogal olarak ürettikleri ürünleri satmaktan mutlu olduklarini dile getiriyor.
Kaynak: İHA