Osmangazi'de Parklari Çocuklar Tasarliyor

Osmangazi’de yasayan çocuklara büyük önem veren Osmangazi Belediyesi, yapacagi parklari çocuklarla birlikte tasarlayip onlarin hayal dünyasina uygun hale getiriyor.

Osmangazi'de Parklari Çocuklar Tasarliyor
Osmangazi Belediyesi, Hüdavendigar Mahallesi’nde bulunan 2 dönümlük alanda hayata geçirdigi parki çocuklarla birlikte planladi.Yapim öncesinde parkin özelliklerinin çocuklarin hayal gücüne göre tasarlanmasini isteyen Osmangazi Belediyesi, bu isi Bursa Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarligi ögretim üyesi ve ögrencileri, Bursa Peyzaj Mimarlari Odasi temsilcileri ve 24 çocukla birlikte yapti.Konusunda uzman ögretim üyesi, ögrenci ve peyzajcilar çocuklarin hayal ettikleri parkla ilgili fikirlerini alirken aldiklari bu bilgileri maket olarak tasarlayarak çocuklarin begenisine sundu. Çocuklarin onay vermesiyle birlikte projeyi hayata geçirmek üzere Osmangazi Belediyesi, çalismalara basladi.

Çocuklarin hayal dünyasina uygun yapimina baslanan park kisa sürede bitirilerek hizmete sunuldu. Park, Osmangazi Belediyesi ekipleri tarafindan geri dönüstürebilir makara, kablo, lastik ve agaç ürünlerinden imal edildi.

Çocuklarin hayal dünyasina uygun yapilan Karaagaç Parki’nin açilisina Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez, parki tasarlayan çocuklar ve aileleri ile mahalle sakinleri katildi.

Dündar: “Çocuklarimizin hayallerini gerçege dönüstürdük”

Yeni parkin açilisinda konusan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, ilçede 800’ün üzerinde park oldugunu belirterek, “Her mahallemizde nerede bir bos alan varsa bu alani sahiplenipvatandaslarimizin nefes alabilecegi parklar insa ediyoruz. Yapimini gerçeklestirdigimiz parklarin düzenli bakimini gerçeklestiriyoruz. Parklarin içini spor aletleriyle donatiyoruz. Açilisini yaptigimiz bu park, çok özel bir park.Bu parki çocuklarimiz tasarladi. Isveç Yerel Yönetimler ve Bölgeler Birligi, Türkiye Belediyeler Birligi, Çukurova Belediyeler Birligi, Marmara Belediyeler Birligi ile Osmangazi Belediyesi’nin organize ettigi RESLOG projesi olarak hayata geçirdik. Bu projede özellikle göçmen olarak Bursa’ya gelen çocuklarin uyum saglamasi adina yapilan bir projedir. Osmangazi Belediyesi ilçenin 3 farkli noktasinda bu sekilde parklar yapmistir. Bu parkta çocuklarimiz hayallerinden geçenleri tasarladi. Çocuklar bizim çalisma arkadaslarimizla birlikte proje gelistirip hayallerindeki parkin yapilmasini sagladi. Bizde belediye olarak çocuklarin hayallerindeki parki kisa sürede bitirerek hizmete sunduk. Burasi bir parktan da öte etkinlik sahasi haline geldi” dedi.

Baskan Dündar, yeni açilisi yapilan parkta oyun oynayan çocuklari izleyerek heyecanlarina ortak oldu.
Kaynak: İHA