Kamp Malzemeleri Arasindan Çok Sayida Ruhsatsiz Tabanca Bulundu

Konya’da polis ekiplerinin silah kaçakçilarina yönelik yaptigi çalismalarda, bir otomobilin bagajinda bulunan kamp malzemeleri arasindan 14 adet ruhsatsiz tabanca, 50 adet fisek ele geçirildi. Olayla ilgili 2 sahis tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kamp Malzemeleri Arasindan Çok Sayida Ruhsatsiz Tabanca Bulundu
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlügü’ne bagli Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) ekipleri yasa disi silah temin eden ve ticaretini yapan sahislara yönelik operasyon düzenledi.

KOM ekiplerince uygulama noktasinda süphe üzerine durdurulan bir araçta kamp malzemeleri arasina ve bagaj içine açilan gizli bölmeye zulalanmis vaziyette tabanca ve onlarca fisek ele geçirildi. Otomobildeki 2 sahis, ön görüsmede polise sehir disindan kamptan döndüklerini, araçta kamp malzemelerinin bulundugunu ifade ederken, sahislarin beyan ve hareketlerinden süphelenen polis ekipleri araçta detayli arama yapti. Yapilan aramada bagaj kisminda yer alan olta takimi, çadir, mangal kömürü gibi kamp malzemelerinin arasinda çok sayida ruhsatsiz tabanca ve fisek ele geçirilirken, devam eden aramalarda bagaj içine açilan boslukta da çok sayida tabanca ele geçirildi. Yapilan aramalarda toplam 14 adet ruhsatsiz tabanca, bu tabancalara ait 50 adet fisek ele geçirilerek el konuldu. Olayla ilgili araçta bulunan 2 sahis emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi adli makamlarca "6136 Sayili Atesli Silahlar ve Biçaklar Hakkinda Kanuna" muhalefet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA