Gürsu'da Meraklisina Yepyeni Bir Meslek Kursu

Gürsu Belediyesi Ar-Ge Birimi bünyesinde, ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ projesi çerçevesinde baslayan ‘Bilgisayarli Modelistlik Stilistlik’ egitimi basladi. Çok yogun ilgi gören egitim basvurulari sirasinda ilk etap egitime 15 kisi katildi.

Gürsu'da Meraklisina Yepyeni Bir Meslek Kursu
Gürsu Belediyesi, dünyanin en hizli ilerleyen ve katma degeri en yüksek sayilan mesleklerinden Modelistlik ve Stilistlik egitimi için bir proje hazirladi. ‘Biz Birlikte Güçlüyüz’ projesi çerçevesinde bir süredir basvuru ilanina çikan Gürsu Belediyesi Ar-Ge birimi, yogun sekilde gelen basvurularin degerlendirmesini yapti. Ilk egitim 15 kisilik bir grup ile Bursa Uludag Üniversitesi Moda Tasarim Bölümü akademisyenlerinden Ögretim Görevlisi Gizem Ansin Gürtekin egitmenliginde basladi.

Sertifikali egitime çagrida bulunan Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Dünyanin takip ettigi ve her geçen gün önemi artan moda ve tasarim dünyasindaki ticaret hacmi 2022 yilinda 2,5 trilyonu asmis durumda. Önemini bize rakamlar net anlatiyor. 15 kisilik kursiyer grubumuza 96 saat süren ve sonunda sertifika verecegimiz çok anlamli bir egitim düzenlendik. Bu egitim sonunda kursiyerler ofis açma imkâni sagliyor, sektörün is arayisinda oldugu pozisyonlara da uygun duruma geliyorlar” dedi.

Bebe Çocuk Konfeksiyon Sanayici ve Is Adamlari Dernegi ile beraber düzenlenen egitim çerçevesinde 100 kisilik bir grubun dâhil olacagi tasarim yarismasi da düzenlenecek. Kazananlara birbirinden güzel hediyeler verilecek.
Kaynak: İHA