Erzincan'da Salçalik Domates Ve Biberler Tezgahlarda

Erzincan’da salça yapim mevsiminin gelmesiyle birlikte pazar yerlerinde salçalik domates ve biberler tezgahlardaki yerini aldi.

Erzincan'da Salçalik Domates Ve Biberler Tezgahlarda
Erzincan’da eylül ayinin gelmesiyle birlikte kis hazirliklari basladi.

Hasat sezonunun baslamasinin ardindan salçaliklarini kisin mutfaklarina tasimak isteyen vatandaslar, salça malzemeleri alimina baslarken, kis hazirliklarina baslayan vatandaslar pazar yerlerine akin etti.

Salça yapiminda kullanilan salçalik domatesin kilosu 7,5 ila 8 TL arasinda tezgahlarda yerini alirken, kapya biberlerinin kilosu ise 24 TL’den alici buluyor. Salçalik domates ve kapya biberinin geçen hafta da ayni fiyattan satisa sunuldugunu belirten pazarci esnafi, fiyatlarin ucuzlamayacagini belirtti.

Erzincan’da uzun yillardir pazarcilik yapan Mücahit Ayan, vatandaslarin su anda salçaliklara büyük ragbet gösterdigini söyledi.

Alisverislerin beklendigi gibi yogun geçtigini söyleyen pazarci esnafi Ayan, “Su an için memnunuz satislarimiz iyi. Insanlar salçasini yapiyor, kurusunu yapiyor, konservesini yapiyor. Vatandas yogun göründügü gibi. Alisverisler güzel ve sikinti yok su an için” dedi.

Kaynak: İHA