Camili Mahallesi Soguk Asfaltla Bulustu

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Baskani Mustafa Gültak, köyden mahalleye dönüsen, Akdeniz’in kirsal mahallelerinden olan Camili’nin bahçe yollarinda yogun sekilde devam eden soguk asfalt sathi kaplama çalismalarini yerinde inceledi.

Camili Mahallesi Soguk Asfaltla Bulustu
Akdeniz Belediyesinin, tarimsal üretimin yogun oldugu kirsal mahallelerde soguk asfalt (sathi) kaplama hizmeti tüm hiziyla sürüyor. Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin, arazi ve bahçe yollarinda yapmis oldugu sathi kaplama soguk asfalt çalismalari sayesinde bölge üreticileri ve çiftçiler, yazin tozlu ve toprakli, kisin da çamurlu yollardan kurtuluyor. Bugüne dek birçok kirsal bölgenin kilometrelerce uzunluktaki yoluna asfalt serip üreticilerin nakliyede yasadiklari sikintilari ortadan kaldiran ekipler, son olarak Camili Mahallesinde sathi kaplama çalismasina basladi.

Yasadiklari bölgedeki çalismalardan duyduklari memnuniyeti dile getiren Camili Mahallesi üreticileri, "Bahçe yollarimiz bugüne kadar tozlu ve çamurluydu. Özellikle de kisin geçilmez bir hale geliyordu. Bahçelerimizi ilaçlamak veya temizlemek için kimi zaman çamur yüzünden gidemiyorduk. Buraya gelmek isteyen tüccarlar da ciddi sikintilar yasiyordu. Fakat bu hizmet sayesinde artik bu sorunlarimiz çok büyük ölçüde ortadan kalkti. Asfalt kaplama hizmeti için Akdeniz Belediyemize, Baskanimiz Gültak’a ve tüm ekiplerine tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandilar.

“100 kilometrenin üzerinde sathi kaplama çalismasi yaptik”

Camili Mahalle Muhtari Ali Dogru ile birlikte bir üreticinin traktörüne de binerek serim çalismasi tamamlanan bir yolu da test eden Baskan Gültak, “Burada yasayan insanlarin en büyük sorunu, tarlasina, bagina, bahçesine gitmeye kalktiginda çamurla karsilasiyor, sulamaya, ilaçlamaya gidemiyordu. Toz nedeniyle agaçlar gelismiyor, ürünlerde hastalik olusuyordu. Bizler de geçen yildan itibaren kirsal bölgelerimize girdik ve su an itibariyle Akdeniz’in bahçe yollarinda 100 kilometrenin üzerinde soguk asfalt sathi kaplama çalismasi yapmis olduk. Hedefimiz, seçimden önce bu rakami seçime dek 150 kilometreye çikarmak” dedi.



“Akdeniz’de ilkleri yapmayi bizlere birakmislar”

“Her dönemde her yil 50 kilometre yol yapilmis olsaydi, 5 yilda 250 kilometre eder. Bu da Akdeniz’in birçok mahallesinin bahçe yollarinin asfalt düzeyinde yollari olmasi demektir” diyen Gültak, “Bu çalismalar bizim dönemimizde basladi.

Üzüldügüm bir sey var. Keske bizden önceki tüm belediye baskanlari bu hizmeti yapsaydi da biz de farkli hizmetlere yönelseydik. Ama maalesef biriktirmisler. Akdeniz’de ilkleri yapmayi da bizlere birakmislar. Köylü memnun, onlar memnun oldugu için bizler de memnunuz. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Çevre ve Sehircilik Bakanimiz ve milletvekillerimize tesekkür ediyorum. Zira bu cihazi 1 lira ödemeden hibe sartlari ile elde ettik. Bir yillik ve teknolojisi en iyi olan cihazlardan birisi. Kombisi, isiticisi var. Sathi kaplama yaparken yeni teknoloji ile yapiyoruz. Dolayisiyla zift veya atik olusmuyor. Bu cihazi Akdeniz’e kazandirdigimiz için gururluyuz. Birkaç sene içinde Akdeniz’in tüm bahçe yollarini soguk asfaltla kaplayacagiz. Köylülerimiz de memnun olacak. Hasat yaparken ürününden verim alacak" diye konustu.

Kaynak: İHA