ATO'dan Afrika'ya 'Saglik Turizmi' Için Tanitim Atagi

Ankara Ticaret Odasi (ATO), Akwaaba African Travel Market-Akwaaba Afrika Turizm Fuari’nda açtigi stantla Baskent’in saglik merkezlerini tanitti.

ATO'dan Afrika'ya 'Saglik Turizmi' Için Tanitim Atagi
Ankara Ticaret Odasi, 3-5 Eylül tarihleri arasinda Nijerya’nin Lagos kentinde 19’uncusu düzenlenen Akwaaba African Travel Market-Akwaaba Afrika Turizm Fuari’nda Baskent’in saglik turizmi hizmeti sunan kurum ve kuruluslarini tanitmak amaciyla ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çaglar Yilmaz’in koordinatörlügünde “Health Ankara” adiyla stant açti. Stantta ATO tarafindan hazirlanan ve Baskent’in saglik turizmi yapmaya yetkili, kamu, vakif ve özel hastaneleri ile tip merkezleri ve diger tesislerinin tanitimina yönelik hazirlanan brosürün dagitimi da yapildi.

Health Ankara büyük ilgi gördü

ATO’nun Baskent’in saglik turizmi potansiyelini Afrika kitasina tanitmaya yönelik çalismalarini koordine etmek ve Akwaaba Afrika Turizm Fuari’na katilmak üzere Nijerya’da bulunan ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çaglar Yilmaz, 15 farkli ülkeden gelen katilimcilari Afrika ülkelerinin acenteleri ile bulusturan fuarda “Health Ankara” standina yogun ilgi oldugunu kaydetti.

Baskent’in saglik turizmindeki potansiyeline dikkat çeken Yilmaz, fuara katilimin bu potansiyeli Afrika pazari için harekete geçirmek açisindan önemli oldugunu söyleyerek, “Hedefimiz Ankara’yi Afrika için saglik turizmi merkezi haline getirmek” dedi.

Ankara’yi uluslararasi alanda ön plana çikarmak istediklerini kaydeden Yilmaz, saglik turizminin katma degeri yüksek bir sektör olduguna ve 37 sektörü dolayli etkileyerek ekonominin gelisimine katki sagladigina da dikkati çekti.

Abuja TSO ile isbirligi sözlesmesi

Yilmaz, Nijerya’daki temaslari çerçevesinde Nijerya Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarim Odalari Birligi (NACCIMA) ve Abuja Ticaret ve Sanayi Odasi (ACCI) temsilcileriyle Ankara’nin saglik turizmi potansiyeli ile ilgilenen devlet görevlileri ve is adamlarindan olusan heyetle toplantiya katilarak, ATO ile ACCI arasinda saglik alaninda kapasite gelistirme isbirligi sözlesmesine imza atti. Philomath Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Barrister Collins A. Aimuan ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri ile de bir araya gelen Yilmaz, Abuja Ticaret Müsaviri Sefa Akyol, Turquaz Group CEO’su Süreyya Ümran Alinak, Serenas Group Genel Müdürü Özgün Yilmaztürk ve Uluslararasi Saglik Turizmi Dernegi Genel Sekreteri Naci Tamer Hotomaroglu’nun da katildigi toplantida bölgede bir egitim ve arastirma hastanesi kurulmasina iliskin isbirligi firsatlarini görüstü. Görüsmede konuyla ilgili ikinci toplantinin Ankara’da yapilmasi hususunda fikir birligine varildi.

Yilmaz, bilgi teknolojileri, insan kaynaklari ve finansal hizmetler alanlarinda uzmanlasmis Nijeryali bir yönetim danismanligi firmasi olan Gharl Company CEO’su Niyi Shomade ile de bir araya gelerek, saglik hizmetleri yazilimlari alaninda is birligi firsatlarini degerlendirdi. Baskent’in saglik turizminin gelisimi için Nijerya’da temaslarda bulunan Yilmaz, United Healthcare ve Diff Medical Centre ile de istisare toplantisi gerçeklestirdi.

Health Ankara logosu “I Love Ankara” oldu

Ankara Ticaret Odasi’nin Baskent’in saglik turizmi kapasitesini tanitmak amaciyla olusturdugu “Health Ankara” markasinin kalp seklindeki logosu ile hazirlanan “I Love Ankara” rozeti fuarda ilgi gördü. Baskent heyetinin fuar etkinliklerinde yakalarindan çikarmadigi rozet, ziyaretçilere de hediye edildi.

“Hedefimiz 7 kitaya saglik turizmi hizmeti vermek”

Fuar hakkinda degerlendirmede bulunan ATO Baskani Gürsel Baran, saglik turizminin dünyada büyüyen ve gelisen bir sektör oldugunu belirterek, Ankara’nin saglik turizminde gelismesini ve bu alandaki gelirlerini artirmasini hedeflediklerini söyledi.

Baran, “Ankara gerek cografi konumu gerek hastaneleri, saglik tesisleri, termal kaynaklariyla saglik turizminde önemli potansiyele sahip. ATO olarak stant açarak katildigimiz bu fuar ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ömer Çaglar Yilmaz koordinatörlügünde gerçeklestirilen temaslarin Afrika pazarlarina ulasmak açisindan önemli oldugunu düsünüyorum. Hedefimiz Baskentimizin saglik turizmi potansiyelini tanitarak, 7 kitadan gelen turistlere saglik hizmeti vermek. Saglik sektörünün tanitimina yönelik atilacak adimlar, ticaret ve ekonomiyi daha yukarilara tasiyacak basamaklari olusturacaktir” dedi.

Kaynak: İHA