Antalya'nin Ihraç Domatesi Ercis'te Hayat Buldu

Antalya’nin meshur ihraç domates fidesi Kuantum F1, Van’in Ercis ilçesinde deneme maksatli ekilmesine ragmen yüksek verim bekleniyor.

Antalya'nin Ihraç Domatesi Ercis'te Hayat Buldu
Adana’da tarimla ugrasan Yilmaz Bastas, Antalya’nin meshur Kuantum F1 ihraç domates fidesini Ercisli çiftçi Bilal Hamuryen’in destegiyle ilçeye ekmeye karar verdi. Ziraat mühendislerinin yapmis oldugu çalismalar ve analizlerle Ercis’in topragi ve suyunun verimli oldugunun anlasilmasi üzerine deneme gayesi ile ekilen domatesten yüksek verim bekleniyor.

Adana’dan gelen çiftçi Yilmaz Bastas ise Adana bu bölgeye bir fizibilite çalismasi için geldiklerini söyleyerek, “Bu bölgede kuantum denen domatesi deneme gayesi ile 4,5 dönüm alana ektik. Kuantum domates, Antalya’nin ihraç edilen bir üründür. Çok kaliteli bir üründür. Raf ömrü uzun ve bu bölgeye de uygun oldugunu gördük. Bu domatesi biz burada 4,5 dönümde deneme gayesi ile ektik. Ürün kalitesinin çok yüksek oldugunu gördük. Tonajinin yüksek oldugunu gördük. Bu bölgeye de bir gelir getirecegini tahmin ediyoruz. Buradaki çiftçilerimiz bu domates çesidini incelerseler, bu bölgede ekonomik olarak bayagi bir katki saglayacagina inaniyorum” diye konustu.

Ercis’teki topraklarda ekim yapmasini saglayan çiftçi Bilal Hamuryen’e de tesekkür eden Bastas, “Amacimiz daha çok çiftçinin bu domates fidesiyle tanismasi ve daha çok alana bu domatesin ekiminin saglanmasi olacaktir” ifadelerini kullandi.

Tarladan domates alan Metin Kiliç isimli vatandas, Ercis’te ikamet ettigini belirterek, “Kislik domates ihtiyaçlarimiz vardi. Adana’dan gelen çiftçimizin Ercis’te kuantum asma domateslerini ürettiklerini duyduk. Bunun üzerine Çelebibagi Mahallesi’ne gelip buradan domates aldik. Domatesler gayet kaliteli ve tatlidir. Ercis halkimiza da tavsiye ederiz. Gelip buradan kislik ihtiyaçlari için domates alabilirler” dedi.

Kaynak: İHA