Adana Büyüksehir Belediyesi'ne Ait Gündüz Bakimevlerinde Egitim Ögretim Basladi

Kres sayisini artiracaklarini ve böylece kadinlarin is hayatinda daha fazla yer almasina katki saglayacaklarini belirten Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok önem verdigi unsurun egitim oldugunu söyledi.

Adana Büyüksehir Belediyesi'ne Ait Gündüz Bakimevlerinde Egitim Ögretim Basladi
Karalar, Adana Büyüksehir Belediyesi Ali Akbulut Gündüz Bakimevi’ni egitim ögretim yilinin ilk günü ziyaret etti. Çocuklarla, egitimcilerle ve velilerle bir araya gelen Baskan Zeydan Karalar, egitim ve ögretimin dünyanin her yerinde en önemli unsur oldugunu söyledi.

Bir ülkedeki egitimin; o ülkenin modernlesmesini ya da gerilemesini, ekonomik açidan hangi noktada olacagini belirledigini kaydeden Baskan Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, bir ülkedeki egitimin kaliteli, bilimsel olmasi halinde, o ülkenin bagimsiz, aydin, müreffeh, huzurlu olacagini, aksi halde ülkenin geleceginin karanlikta kalacagini ifade eden sözünü hatirlatti.

Karalar sunlari söyledi: “Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok önem verdigi sey egitimdir. Biz de egitime önem verdigimiz için gündüz bakimevlerimizin sayisini artiriyoruz. Çünkü okul öncesi egitim çok önemli. 4. gündüz bakimevimizi tamamlayarak hizmete sunduk, 2 gündüz bakimevimiz de tamamlanmak üzere.

Kadinlarimizin hayata dair her alanda, is dünyasinda daha fazla yer almasini desteklerken, çalisan annelerin hayatlarini kolaylastirmak için faaliyete geçirdigimiz gündüz bakimevlerimizde kaliteli ve güvenli egitim vermeye devam edecegiz.”
Kaynak: İHA