Manisa Süslü Kadinlar Bisiklet Turu, 17 Eylül'de Yapilacak

Kadinlarin öncülügünde düzenlenen Süslü Kadinlar Bisiklet Turu 17 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada yaklasik 180 sehirde es zamanli olarak gerçeklesecek. Manisa’da da gerçeklestirilecek olan bisiklet turuna tüm kadinlari davet eden Süslü Kadinlar Bisiklet Turu Manisa Organizatörü Özlem Sahin, Izmir’de baslayan bisikletin turunun bugün dünyanin dört bir yaninda yapiliyor olmasinin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Manisa Süslü Kadinlar Bisiklet Turu, 17 Eylül'de Yapilacak
Süslü Kadinlar Bisiklet Turu Manisa Organizatörü Özlem Sahin, turun 17 Eylül Pazar günü, saat 17.00’da Cumhuriyet Meydanindan baslayacagini belirterek tüm Manisali kadinlari davet etti. Sosyal mecrada @manisaskbt adresinden etkinligin takip edilebilecegini belirten Özlem Sahin, "Her yil düzenli olarak gerçeklestirilen Süslü Kadinlar Bisiklet Turu, bu yil da tüm kadinlari rengârenk kiyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile yasadiklari sehirlerdeki bulusma noktalarina gelmeye birlikte bisiklet sürmeye davet ediyoruz. Bisikletin günlük hayatin bir parçasi olmasina dikkat çekmek amaciyla düzenlenen Süslü Kadinlar Bisiklet Turu kadinlarin toplumda daha fazla görünürlügünü saglamak, kendilerini temsil etmelerine firsat vermek ve güvenli bisiklet altyapisi talebini pekistirmek için düzenlenmektedir" dedi.



Izmir’den Miami’ye etkinliklere binlerce kadin katiliyor

2013 yilinda ilk kez Izmir’de bir grup kadin tarafindan düzenlenen Süslü Kadinlar Bisiklet Turunun her yil yeni sehirlerin katilimi ile büyüyerek uluslararasi bir bisikletli kadin hareketine dönüstügünü dile getiren Sahin, "Gönüllü kadinlarin bireysel inisiyatifiyle organize edilen bisiklet turu yillar içinde Italya’dan Almanya’ya Kanada’dan Iran’a birçok ülkede binlerce kadinin bisiklete binmeyi ögrenmesine ve bisiklet kullanimini günlük hayatlarina dâhil etmelerine vesile oldu. 2022 yilinda Birlesmis Milletler tarafindan Bisiklet Özel Ödülü alan Süslü Kadinlar Bisiklet Turu’nu organize eden ve etkinlige katilan kadinlarin ortak dilekleri: Kadinlarin toplumda görünür olmasi ve her alanda kendilerini özgürce ifade etme haklarinin korunmasi, iklim ve enerji krizine karsi basit ve ekonomik bir çözüm olan bisikletli ulasimin güvenli bir altyapiya sahip olmasi, özellikle büyük sehirlerimizde pazar günleri, sehir merkezlerinin motorlu araç trafigine kapatilarak ‘otomobilsiz pazar’ ilan edilmesi olarak siralayabiliriz" ifadelerini kullandi.

Süslü Kadinlar Bisiklet Turu’nu baslatan Sema Gürise sunlari söyledi:

“2013’te Izmir’de bisikletlerimizle yaklasik 200 kadin yola çikarken, 2022’de bu turun global hale gelecegini ve binlerce kadinin ortak dileklerle bisikletleriyle yollarda olacagini hiç düsünmemistik. Simdi biz binlerce kadin; pedallarimizin itici gücünü tüm toplumda da göstermek istiyoruz, çocuklarimiza daha temiz ve yasanabilir dünya birakmak için elimizden geleni yapmak istiyoruz.”

Süslü Kadinlar Bisiklet Turu yurtdisinda Fancy Women Bike Ride ismiyle yapiliyor ve koordinasyondan sorumlu Pinar Pinzuti ise sunlari söyledi: “Dünya’da onlarca sehirde Türkiye ile es zamanli olarak yapilan bisiklet sürüsü özellikle göçmen Türk kadinlarinin özverili çalismalari ile gerçeklesiyor ve ülkemizden dünyaya yayilan bu çok degerli kadin hareketi bugüne kadar yüzlerce kadinin bisiklete binmeye baslamasina vesile oldugu için belediyeler tarafindan destekleniyor.”
Kaynak: İHA