Il Özel Idaresi Ve Isparta Belediyesi'nden Ortak Asfalt Çalismasi

Isparta Il Özel Idaresi ve Isparta Belediyesi’nden Mahrukatçilar Sitesi ile Davraz Kayak Merkezi yolunun baslangici arasindaki 4 kilometrelik baglanti yolunda ortak asfalt çalismasi gerçeklestiriliyor.

Davraz Mahallesi sinirlari içerisinde yer alan Mahrukatçilar Sitesi ile Davraz Kayak Merkezi yolunun baslangici arasindaki 4 kilometrelik baglanti yolunda asfalt çalismasi yapiliyor. Isparta Belediyesi ve Il Özel Idaresi isbirligi ile gerçeklestirilen çalismalar devam ediyor. Isparta Valisi Aydin Barus, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Il Genel Meclisi Baskani Serkan Keskin ve Il Özel Idaresi Genel Sekreter Vekili Av. Abdullah Çelik çalismalarin yürütüldügü yolda incelemelerde bulundu. Yapilan çalismayla ilgili bir açiklama yapan Isparta Valisi Aydin Barus, Il Özel Idaresi ve Isparta Belediyesi arasindaki bu çalismanin vatandaslara hizmet götürme noktasinda güzel bir isbirligi olduguna vurgu yapti. Vali Barus konusmasinda “Bu yil mahrukatçilar sitesinden itibaren Hacilar yol ayrimina kadar olan kesimin asfaltlanmasi için güzel bir isbirligi yaptik. Kamu kurumlarinin ve yerel yönetimlerin isbirligi vatandasimiza daha saglikli, daha etkin bir hizmet götürülmesini temin ediyor. Isparta belediyemizin daha önce bu yol üzerinde yapmis oldugu yagmur suyu çalismasi nedeniyle yolun bazi kesimleri bozulmustu. Belediye ile olan anlasmamiz da o bozulan yerlerin tamir edilmesini sart koymustuk. Ancak daha sonra bir araya gelip degerlendirme yaptigimizda bu yolun 4 bin 100 metrelik kesimi yani Hacilar kavsagina kadar olan kesiminin vatandaslarimizin daha konforlu kullanimi açisindan sicak kaplama asfalt olmasi gerektigi kanaatine vardik. Bu anlamda da Isparta belediyemizle güzel bir isbirligine imza attik. Bu yolda kullanilacak bütün malzemeyi Il Özel Idaresi olarak 285 ton civarinda biz temin ediyoruz. Bunun parasal degeri de 4 milyon lirasini Türk lirasinin üzerinde. En az bu kadar da belediyemiz malzeme, serme, sikistirma ve araçlariyla bu asfaltlama çalismasini yürütüyor. Dolayisiyla asagi yukari yari yariya bu maliyete katlanmis olduk. Sadece bozulan yerlerin onarimi degil bütün yol en az 10 santimetre kalinliginda sicak asfaltla kaplaniyor. Bu yol çok yogun kullanilan bir yol, Davraz Kayak Merkezi, Küçük Hacilar, Büyük Hacilar, Aliköy ve yine yol üzerindeki Yazisögüt köyümüze giden vatandaslarimiz yogun olarak kullandigi bir yol. Dolayisiyla buradaki asfalt çalismasinin çok iyi bir altyapi çalismasi oldugunu düsünüyorum. Bu anlamda Il Genel Meclisimiz de Il Encümenimiz de bu çalismalara destek veriyor. Kendilerine tesekkür ediyoruz. Isparta Belediyemize, Il Özel Idaresiyle protokol çerçevesinde yapmis oldugu çalismalardan dolayi tesekkür ediyoruz.” dedi

Isparta Belediye Baskani Basdegirmen ise “Sayin valimizin de bahsetmis oldugu gibi önemli bir yol üzerindeyiz. Bu yol bizim yüz akimiz. Yani kisin o kadar çok kalabalik misafirimiz var ki bu yolu kullanan simdi onlarin daha rahat bir sekilde Davraz’a ulasabilmeleri, bir dahaki seneye daha kolay gelmelerini ve istekli gelmelerini saglayacaktir. Burada 3 köyümüz var, köylerimizin bir çogu sehir merkezinde ticaret yapiyor, günlük buradan sehir merkezindeki trafik kadar bir akis var. Tabii ki bu iyilestirmeyi beraber yapmak çok güzel oldu. Bu konuyu Il Genel Meclis Baskanimiz ve Sayin Valimiz beraber istisare ettik. Böyle imece usulü bir çalisma yapmanin çok güzel sonuçlanacagini düsündük. Bugüne kadar olmayan bir çalisma ortaya koyduk. Sanmiyorum ki daha önce Isparta’da böyle bu sekilde bir çalisma olsun. Ben ilk kez oldugunu düsünüyorum. Vermis oldugumuz bu hizmetten dolayi son derece memnun oldugumu söylemek istiyorum. Buradaki vatandaslarimizin da memnun olacagini umuyorum insallah sehrimize güzel bir hizmet olur” diye konustu.

Kaynak: İHA