Iç Çamasiri Ve Koltuklara Gizlenen 20 Bin Euroluk Altin Ve Gümüs Komsuya Takildi

Kapikule Sinir Kapisi’ndan Bulgaristan’a giris yapan iki ayri otobüste, iç çamasiri ve koltuklarin içine gizlenmis 20 bin euro degerinde 1 kilo 753 gram gümüs ve 293 gram altin süs esyasi ele geçirildi.

Iç Çamasiri Ve Koltuklara Gizlenen 20 Bin Euroluk Altin Ve Gümüs Komsuya Takildi
Edinilen bilgiye göre, Kapikule Sinir Kapisi’ndan Bulgaristan’a giris yapan ve Bulgaristan üzerinden Romanya’ya giden yabanci plakali bir otobüs Kaptan Andrevo Sinir Kapisi’na geldi. Gümrük muayene alaninda yolculardan 2 Türk vatandasi ve 1’i kadin olmak üzere 3 Romanya vatandasi, toplam 290 paket sigara tasidiklarini ifade etti.

Tasinan özel tüketim mallarinin gümrüksüz ithalat normunun üzerinde olmasi nedeniyle tütün ürünlerine makbuzla el konuldu. Süpheli kadinin üzerinde yapilan aramada ise üst iç çamasirinda sari metal esyalarin saklandigi tespit edildi. Iç çamasirina gizlenmis toplam agirligi 289,53 gram 14 ayar altin olan 62 bilezik, yüzük, madalyon, zincir, küpe ve toplam degeri 14 bin euro olan 1 adet Avusturya dükasi (3,47 gram 23,67 ayar) altin ele geçirildi.

Ikinci olayda ise Bulgaristan üzerinden Kosova’ya 31 yolcusu ile seyahat eden Türk vatandasinin kullandigi Türk plakali yolcu otobüsünün inceleme sirasinda yolcu bölmesindeki koltuklardan birinin altinda beyaz metal süslemeli sekiz adet seffaf torba bulundu. Uzmanin yaptigi ekspertize göre bulunan takilarin 6 bin euro degerinde toplam 1 kilo 753 gramlik 925 ayar gümüs oldugu tespit edildi. Yapilan incelemede esyalarin yolculardan Kosova Cumhuriyeti vatandasi B.A.’ya ait oldugu belirlendi.

Toplam degeri 20 bin euro olan toplam 2.046 gram kaçak altin ve gümüs esyaya el konulurken, sahislar hakkinda ”Bulgaristan Para Yasasi” ile ilgili Haskova Bölge Savciligi tarafindan ön durusma süreci baslatildi.
Kaynak: İHA