Baskan Seçer Açiklamasi 'Temel Amaç Egitimde Firsat Esitligi'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Büyüksehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Gastronomi ve Yöresel Ürün Konaginda, YKS ve LGS kurs merkezlerinin destegiyle sinavlara hazirlanan ve basari elde eden ögrencilerle bir araya geldi.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Temel Amaç Egitimde Firsat Esitligi'
Ögrencilerle sohbet edip hangi lise ve üniversiteleri kazandiklari hakkinda konusan Seçer, nitelikli liselere ve üniversitelere yerlesen ögrencileri tebrik etti. Seçer, basarilarindan dolayi kutladigi ögrencilere, “Umut ediyorum bundan sonraki egitim, ögretim hayatinizda daha basarili günleriniz olur” dedi.

Gençlerin ilerleyen zamanlarda ülkelerine faydali bireyler olacagina inandigini belirten Seçer, “Sizlere güveniyoruz, inaniyoruz. Ülkemiz adina da makro anlamda da insanlik adina da bundan sonraki hayatinizda yararli olacaginizi düsünüyorum” diye konustu.

Yerel yönetimler olarak egitime destek vermeyi sürdüreceklerini kaydeden Seçer, Büyüksehir Belediyesinin kurs merkezlerinin sayisinin her geçen gün arttigini da hatirlatirken, “Su ana kadar 20’ye ulastik. Hem ilçe merkezlerinde, hem merkezde hem de merkez mahallelerde. Burada temel amaç egitimde firsat esitligi. Egitim seviyemizi yükseldikçe de kente katkimiz olacak” ifadelerini kullandi.

“Insanin sosyallesmesi ve daha mutlu olabilmesi için arkadaslarinin olmasi lazim”

Gençlerin bundan sonraki egitim hayatinda olusturacagi çevrenin gelisimleri için önemli olduguna da deginen Baskan Seçer, “Burada belediyemizin dershanesine gittiniz ve ögretmenlerinizle olan iliskilerin ne kadar pozitif yansimalari oldugunu bana aktariyorsunuz. Bize moral oldu, motivasyon oldu, bizi rahatlatti, kendimizi iyi hissettik. Bunlar güzel seyler. Benim tam da bahsetmek istedigim bu. Insanin sosyallesmesi ve daha mutlu olabilmesi için arkadaslarinin olmasi lazim. Her seyden öte insanlarin sevdiginin olmasi lazim. Sevdigi insanlarin annesi, babasi, arkadaslarinin olmasi çok önemli” diye konustu.



“Ülkemiz ve insanlik adina yararli olacaginizi düsünüyorum”

Seçer, gençlerin ilerleyen zamanlarda ülkelerine faydali bireyler olacagina inandigini belirterek, “Sizlere güveniyoruz, inaniyoruz. Ülkemiz adina da makro anlamda da insanlik adina da bundan sonraki hayatinizda yararli olacaginizi düsünüyorum. Beni su anda mutlu eden farkli ilçelerden, farkli sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik yapida olmaniz, nereden geldiginiz, hangi sosyal çevreden geldiginiz ve bugün burada bir arada olmamiz. Bu da son derece önemli. Hep diyoruz ya birlik, beraberlik, kardeslik, biriz, beraberiz, güçlü olmamiz lazim, kavga etmememiz lazim. Bu retorikte de kalmiyor, iste böyle vücut buluyor. Bakin biri Çilek Mahallesi’nden gelmis, biri Tarsus’tan, biri Gülnar’dan, biri Anamur’dan. Kimse kimsenin etnik kökeni, inanci, yasam biçimiyle ilgilenmesin. Biz, ‘Vicdani hür, irfani hür bireyleriz’ diyoruz. Tam da böyle bir sey. Kutluyorum, basarilarinizin devamini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA