Usak'ta Tavuk Döner Ve Pilav Yiyen 65 Ögrenci Hastanelik Oldu

Usak’ta bir ilkokulda kantinde satilan tavuk döner ve pilavdan yedikten sonra rahatsizlanan 65 ögrenci gida zehirlenmesi süphesiyle hastanelik oldu.

Usak'ta Tavuk Döner Ve Pilav Yiyen 65 Ögrenci Hastanelik Oldu
Usak’in merkezde bulunan Yasar Akar Ilkokulu’nda özel isletmeye ait kantinde satilan öglen saatlerinde yedikleri tavuk döner ve pilavdan 65 ögrencide aksam saatlerinde mide bulantisi ve kusma sikayetleri basladi.

Ögrenciler, aileleri tarafindan Usak Egitim ve Arastirma Hastanesi ve kentteki özel bir hastaneye götürüldü. Tedavi altina alinan 65 ögrenciden 32’i taburcu edildi.

Hastanede tedavi altina alinan ögrencileri ziyaret eden Usak Valisi Turan Ergün, saglik durumlari hakkinda yetkililerden bilgi aldi. Vali Ergün’e Il Milli Egitim Müdürü Bülent Sahin ile Il Tarim ve Orman Müdürü Serkan Bilir de eslik etti.

Daha sonra gazetecilere açiklama yapan Vali Ergün, "Bazi ögrencilerimiz ilkokulda, öglen kantinden tavuk döner ve pilav yemisler. Aksam saatlerinde bir kisminda mide bulantisi ve kusma meydana gelmis. Bu sikayetlerle hastaneye basvurmuslar. Bu sayi artinca tabi arkadaslar bütün ögrencileri de aradilar. Benzer sekilde bir durum var mi diye. Biz de hastaneye geldik. Bu zamana kadar toplam 65 ögrencimiz müracaat etmis hastanelerimize. Kusma veya mide bulantisi gibi sikayetlerle. Bunlardan su an itibariyle 32’si serum verilerek taburcu edildi. 3 hastamiz yatarak tedavi ediliyor. Onlarin da saglik durumlari iyi. Bizi sevindiren olay su. Su ana kadariyla Allah’a sükür hayati tehlikesi olan yok. Olayla ilgili adli sorusturmayi, biz de valilik olarak idari sorusturmayi baslatiyoruz. Kamuoyuyla da sonuçlari paylasacagiz" dedi.

Kaynak: İHA