TBMM Baskani Kurtulmus, Irlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskani O Fearghail Ile Görüstü

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Avrupa Parlamento Baskanlari Konferansi’na katilmak üzere geldigi Irlanda’nin baskenti Dublin’de, Irlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskani Sean O Fearghail ile bir araya geldi.

TBMM Baskani Kurtulmus, Irlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskani O Fearghail Ile Görüstü
TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Avrupa Parlamento Baskanlari Konferansi’na katilmak üzere geldigi Irlanda’da temaslarini sürdürüyor. Kurtulmus bugün baskent Dublin’deki Irlanda Parlamento Binasi’nda Irlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskani Sean O Fearghail ile görüstü. Ikili arasindaki görüsmede, ikili ve parlamentolar arasi iliskiler ile bölgesel ve küresel gelismeler ele alindi. Görüsmede Kurtulmus, O Fearghail’e Avrupa Parlamento Baskanlari Konferansi’nin önemli bir konu etrafinda organize edildigini ve olumlu neticeler olusturacagini düsündügünü aktardi. Türkiye-Irlanda iliskilerinin olumlu bir seyir içerisinde oldugunu dile getiren Kurtulmus, ekonomi ve turizm alanindaki iliskileri daha da artirmak için parlamenter diplomasinin bütün imkanlarini kullanarak 2 ülke arasindaki iliskinin daha da ilerletilmesi için gayret sarf etmeye hazir olduklarini belirtti.

Türkiye’nin AB üyeligi konusunda ciddi oldugunu, bunu bir stratejik hedef olarak önüne koydugunu aktaran Kurtulmus, Türkiye-AB iliskilerine yönelik Irlanda’nin Türkiye’ye verdigi destegin artarak devam etmesini istedi.

Öte yandan Türkiye ve AB arasinda zaman zaman karsilasilan sorunlarin önemli bir kisminin nedeninin AB’de, Türkiye’ye karsi uygulanan çifte standart ve haksiz uygulamalar oldugunu ifade eden TBMM Baskani Kurtulmus, Türkiye’nin, bu çifte standardi ve önyargiyi kaldirmak için samimi olarak gayret sarf ettigini vurguladi.

TBMM Baskani Kurtulmus ile Irlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi Baskani Sean O Fearghail arasindaki görüsmede, Türkiye’nin Dublin Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, AK Parti Istanbul Milletvekili ve TBMM Idare Amiri Hasan Turan, AK Parti Adana Milletvekili ve Türkiye-Irlanda Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani Sunay Karamik ve TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun da yer aldi.
Kaynak: İHA