Savunma Sanayii Baskanligindan 'EYP Ile Mücadele Konferansi'

Ankara’da, Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) tarafindan el yapimi patlayicilarla (EYP) mücadele alaninda yürütülen projeler, konu ile ilgili Ar-Ge çalismalari ve takip edilen yenilikçi teknolojilere yönelik konferans düzenlendi.

Savunma Sanayii Baskanligindan 'EYP Ile Mücadele Konferansi'
SSB Nuri Demirag Konferans Salonu’nda ’EYP ile Mücadele Konferansi’ düzenlendi.

Etkinlige, alaninda tecrübe ve bilgi birikimine sahip kurum ve kuruluslar, Türk Silahli Kuvvetleri, üniversite ve arastirma kuruluslari temsilcileri katildi.

Konferansin baslangicinda, SSB Sistem ve Harekat Destek Baskan Yardimcisi Mustafa Murat Seker, Jandarma Genel Komutanligi Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri Baskani Tümgeneral Engin Çirakoglu ve Askeri Elektronik Sanayi Genel Müdürü Ahmet Akyol tarafindan açilis konusmalari gerçeklestirildi.

4 gün süren etkinlik boyunca ilgili kurum ve kurulus temsilcileri tarafindan teknik sunumlar yapildi, sahada gösterim faaliyetleri icra edildi. Konferansta EYP ile mücadele alaninda hali hazirda yürütülen projeler, ulusal çapta gelinen duruma iliskin degerlendirmeler, baslatilan Ar-Ge çalismalari ve küresel ölçekte takip edilen yenilikçi teknolojiler ele alindi. EYP ile mücadelenin etkin bir sekilde yürütülmesinin önemi vurgulandi.
Kaynak: İHA