Rektör Hotar Açiklamasi 'TEKNOFEST Türkiye Yüzyilinin Tablosudur'

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) paydasi oldugu ve Izmir’de düzenlenen dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji fuari TEKNOFEST’te 3. gün coskusu yasandi. Cumhurbaskani Erdogan’in katildigi festivalin Türkiye Yüzyili’nin tablosu niteliginde oldugunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Milli Teknoloji Hamlesi’nin sembolü haline gelen TEKNOFEST, Türkiye’nin aydinlik gelecegidir. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini kutladigimiz bugünlerde bilimden sanata, yapay zeka teknolojilerinden uzay çagi arastirmalarina kadar tüm alanlarda Türk gençleri de söz sahibi olmaktadir. DEÜ olarak bizler, ülkemizin gelecegi olan gençlerimizi milli ve manevi degerleri bilen, donanimli bireyler olarak yetistirmeyi sürdürecegiz” dedi.

Rektör Hotar Açiklamasi 'TEKNOFEST Türkiye Yüzyilinin Tablosudur'
Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet’in 100’üncü yilinda Izmir’de teknoloji ve bilim meraklilarini agirladi. Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi is birligiyle düzenlenen festivalin 3’üncü gününde katilim rekoru kirildi. TEKNOFEST’i 3’üncü gününde ziyaret eden Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Bu milletin damarlarinda dolasan özgürlük tutkusunu anlamak isteyen gelsin burada sizlere baksin” dedi.

TEKNOFEST’in 3’üncü gün programina Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Bakanlar, Milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan yaptigi konusmada, Izmir’in TEKNOFEST’e genis bir katilimla sahip çiktigini belirterek, “Bugün TEKNOFEST 2023’ün son duragi olan güzel Izmir’deyiz. Izmirli kardeslerime bu güzel ev sahipligi için tesekkür ediyorum. Izmir festivale çok yogun ilgi gösteriyor. Teknolojiye merakli evlatlarimizin mutlulugunu, sevincini görünce, ülkemiz adina umutlarimiz da katlaniyor. 3 günde 330 bin ziyaretçiyi agirlayan TEKNOFEST’in Izmir’e ve Cumhuriyet’in 100. yilina layik bir festival olacagina inaniyorum. Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivalini yerinde görme imkanini kaçirmayin. Burada hayallerine giden yolda engel tanimayan gençler var. Burada ayagina vurulan asirlik zinciri parçalayan Türk milleti var. Burada zorluklar karsisinda yikilmayan güçlü bir irade var. Sizler Türkiye’nin müreffeh ve parlak gençligisiniz. Ömrünü siyasete adayan bir siyasetçi olarak gözlerinizde yarinin güçlü Türkiye’sinin gelecegini görüyorum. TEKNOFEST gençliginin ayak seslerini tüm dünya duyuyor ve görüyor. Bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ediyorum. Dünya artik teknolojik anlamda; inovasyon, yapay zeka ve robotik teknolojilere dogru gidiyor. Biz de Türkiye olarak bu teknolojilerden geri kalmamaya çalisiyoruz” dedi.



“Gözünü gelecege çeviren gençlerin bulustugu yer”

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Ülkemizin aydinlik yüzü olan gençlerimizin bir arada oldugu, gelecegin teknolojilerinin tanitildigi TEKNOFEST’e ev sahipligi yapmaktan, kurumsal paydasi olmaktan ve Cumhurbaskanimizi kentimizde agirlamaktan dolayi büyük onur duyuyoruz. Ulusal kalkinmanin gelecegini sekillendiren kurumlarin, üniversitelerin ve küresel markalarin bir araya geldigi; kariyerini gökyüzüne çeviren gençlerin ve girisimcilerin bulustugu TEKNOFEST, önüne sürekli engeller çikarilarak durdurulmak istenen bir milletin sahlanisinin belgesidir. Bu festival sadece son teknolojilerin sergilendigi bir etkinlikten öte, tam bagimsiz ve müreffeh Türkiye’nin geleceginin sigortasidir” ifadelerini kullandi.

“Cumhurbaskanimiz bizlere yol gösteriyor”

Festivalin Izmir etabinda tüm dünyaya önemli mesajlar verildigini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i ev sahibi olarak Izmir’de agirlamaktan, TEKNOFEST’teki coskuyu milletimizle birlikte yasamaktan dolayi çok mutluyuz. Açiklamalarindan tüm kurumlarin bir pay çikarmasi gerekiyor. Türkiye’nin müreffeh yarinlari; Cumhurbaskanimizin yol göstericiligi, Selçuk Bayraktar gibi ülkesine asik bireylerin gelecege yönelik çalismalari ve gençlerimizin enerjisiyle saglanacaktir. Milli Teknoloji Hamlesi, bu vatanin her bireyinin omuzlarinda yükselecek” ifadelerini kullandi.

Rektör Hotar, “Gençlerimizi bilime ve teknolojiye tesvik ederek; milli hedeflerimize biraz daha ulasmak ve Türkiye’nin uzay teknolojileri, yapay zekâ, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi alanlarda milli ve yerli teknoloji gelisimine katki saglamak gayretindeyiz. Muhterem Cumhurbaskanimizin, bilim ve teknoloji konularindaki liderligi, ‘Türkiye Yüzyili’ hedefi ve Milli Teknoloji Hamlesi bizleri; ulusal hedeflerimize uygun sekilde projeler hazirlama noktasinda güçlendirmektedir” diye konustu.



“Gelecege odaklanan bir kurumuz”

Türkiye’nin milli ve yerli teknoloji üretim hamlesine katki saglayan tüm çalismalari desteklediklerini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Biz hem ülkemizin gelecegini insa eden insanlari yetistiren hem de bu süreçte kullanilacak teknolojileri gelistirmeye odaklanan bir kurumuz. Sayin Cumhurbaskanimizin Türkiye Yüzyili vizyonu, yerli ve milli sanayiye sahip olmayi; bu konuda kamu kurum ve kuruluslari ile özel sektörün ve üniversitelerin is birligi yapmasini önemsiyoruz. Ülkemizin gelecegini insa eden insanlari yetistirirken yeni nesil teknolojileri gelistirmeye odaklanan bir arastirma üniversitesi olarak gençlige güveniyoruz” dedi.



“DEÜ TEKNOFEST’e damga vuruyor”

Dokuz Eylül Üniversitesi standinda yapay zeka, biyoteknoloji, inovasyon, çevre ve enerji gibi birçok alandaki projelerin katilimcilarla paylasildigini hatirlatan Rektör Hotar, “Küresel hedeflerimiz çerçevesinde bizleri dünyada ilk 500 üniversiteden biri olma hedefine bir adim daha yaklastiran, buluslariyla DEÜ markasini daha da degerli kilan bilim insanlarimiza tesekkür ediyoruz. Arastirma üniversitemizin teknolojik zenginliklerini sergileme ve vizyoner projelerini anlatma imkani yakaladigimiz TEKNOFEST’te Dokuz Eylül Üniversitesi standi, en yogun stantlardan biri olmustur. Festivalin ilk gününden buyana ziyaretçilerimize arastirma üniversitemizi tanitiyoruz. Havacilik ve teknoloji ile ilgili çalismalarimiz paylasarak, ülkemizin bilim ve teknoloji alanlarindaki politikalarina güç verecek akademik çalismalarimizi anlatiyoruz. Önümüzdeki dönemde de Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in önderliginde, TEKNOFEST’e, Milli Teknoloji Hamlesine ve Türkiye Yüzyili vizyonuna katkimizi sürdürecegiz” diye konustu.



DEÜ projesi ödül aldi

Dokuz Eylül Üniversitesi Izmir Meslek Yüksekokulu’ndan Ögr. Gör. Cansu Günes de; Saglik ve Iyi Yasam Teknolojileri Ön Kuluçka kategorisinde en iyi girisim ödülünü kazandi. Günes, ödülünü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi.
Kaynak: İHA