Mahalle Halki Uyusturucuya Karsi Savas Açti

Alanya’nin Kestel Mahallesi’nde yasayan vatandaslar, bölgelerinde artan madde bagimlililarina karsi “Uyusturucuya Karsi Halk Hareketi" etkinligi düzenledi. Programa vatandaslar yogun ilgi gösterirken mahalleli adina konusma yapan muhtar Muhterem Simsek, “Uyusturucuyu bir an önce bitirmemiz lazim” dedi. Madde bagimlisi bir gencin ablasi Tugçe Özen yasadiklari zorluklari anlatirken etkinlige katilan madde bagimlisi yakinlari ise gözyaslarina hakim olamadi.

Mahalle Halki Uyusturucuya Karsi Savas Açti
Antalya’nin Alanya ilçesi Kestel Mahallesi sakinleri tarafindan, son zamanlarda bölgelerinde ve Türkiye genelinde artisi yasanan madde bagimliligina dikkat çekmek için "Saglikli nesil, saglikli gelecek" adli bir etkinlik düzenledi.

Mahalle muhtarligi öncülügünde düzenlenen programa diger mahalle muhtarlari, vatandaslarin yani sira madde bagimlilarin aileleri de katildi.



“Uyusturucu belasi terörden daha tehlikeli”

Organizasyonda ilk olarak söz alan etkinlik yürütücüsü Kestel Mahalle Muhtari Muhterem Simsek, artan madde bagimliligina karsi topladiklarini söyledi.

Hükümet yetkililerine seslenen Simsek, “Uyusturucu yasasi bu beladan bizi bir kurtarin, anneleri aglatmayalim, babalari aglatmayalim. Su uyusturucu belasindan kurtarsinlar, anneleri, babalari, gençlerimiz yanmasin. Su an bu uyusturucu belasi bana göre terörden daha tehlikeli. Uyusturucuya kesinlikle kesinlikle agir yaptirim olmasi lazim. Bunu bir an önce bitirilmesi lazim” dedi.



’Annemle beraber odami kilitleyip yatiyorum’ deyip agladi

Madde bagimlisi bir gencin ablasi Tugçe Özen yasadiklari zorluklari anlatirken etkinlige katilan madde bagimlisi yakinlari ise gözyaslarina hakim olamadi. Madde bagimlisi aileleri de etkinlikte söz alarak uyusturucu ile mücadelede destek istedi. Etkinlikte söz alan madde bagimlisi bir gencin ablasi Tugçe Özen, ailelerin çocuklarina destek olmasi gerektigini söyledi.

Özen, “Lütfen çocuklariniza destek olun, siz onlarin elinden tutmazsaniz hiç kimse tutmuyor. Korkmayin, utanmayin; ne için utaniyoruz ki, ne için yasiyoruz, ne için variz? Ben kendi evimde kendi annemle beraber odami kilitleyip yatiyorum. Bir anne, bir baba için ne kadar agir bir sey” ifadelerini kullandi. Konusma sirasinda madde bagimlisi aileleri ise gözyaslarina hakim olamadi.
Kaynak: İHA