Kayseri'de Çerkez Defilesi Göz Kamastirdi

Kayseri Kafkas Dernegi tarafindan 28 Eylül Çerkez Kiyafet Günü dolayisiyla düzenlenen defilede Çerkez kültürüne ait özel kiyafetler sergilendi.

Kayseri'de Çerkez Defilesi Göz Kamastirdi


Kayseri Tren Gari’nda düzenlenen defileye, Talas Kaymakami Yasar Dönmez, Kayseri Kafkas Denegi Baskani Nursah Özyürek, dernek üyeleri ve vatandaslar katildi.

Çerkez kültürüne ait birbirinden güzel kiyafetlerin sergilendigi defilede, günlük kiyafetin disinda gelinlik modelleri de podyumda yerini aldi. Çerkez yöresine ait sarkilarinda söylendigi defile ziyaretçiler tarafindan büyük begeni topladi.

Kayseri Kafkas Dernegi Baskani Nursah Özyürek, “28 Eylül Çerkez Ulusal Kiyafet Günü münasebeti ile böyle bir organizasyon tertip ettik. Çerkezlerin atalarindan miras kalmis olan hanimefendi ve beyefendilerin giydigi etnik kökenimize dayanan kiyafetleri defile de göreceksiniz. Genel anlamda günlük hayatta kullanilanlardan ziyade daha özel parçalar olacak. Hem Çerkezler hem de diger tüm kültürlerin kendi adetlerine, örfüne sahip çikmalari gerektigini düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA