Kas Hastasi Deniz 'Gençlik Merkezi' Gönüllüleriyle Hayata Tutunuyor

Gümüshane’de küçük yaslarda serebral palsi teshisi koyulan 29 yasindaki Deniz Yildirim, Gümüshane Gençlik Merkezi bünyesindeki gençlik liderleri ve gönüllü gençler sayesinde hayata tutunuyor.

Kas Hastasi Deniz 'Gençlik Merkezi' Gönüllüleriyle Hayata Tutunuyor
Gümüshane’de yasayan 29 yasindaki Deniz Yildirim’a küçük yaslarda serebral palsi teshisi koyuldu. Hayatinin büyük bölümünü ailesine ait evde geçiren ve yürüme ile konusma zorlugu yasayan Yildirim, kendisine ulasan Gümüshane Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli Gençlik Merkezi gençlik liderleri ve gönüllü gençleri sayesinde hayata tekrar tutundu. Kendi yasitlari gibi spor yapip, sosyallesmek isteyen Deniz Yildirim’a ulasan gönüllüler, haftanin 2 günü kas hastasi genci evinden alarak Gençlik Merkezi’nde misafir ediyor. Burada motor becerilerinin gelistirilmesi adina egzersiz yapan ve kosu bandinda yürüyüs yapan Yildirim, daha sonra kuruma ait Kitap Kafe’de gençlik liderleri ve arkadaslariyla sohbet ederek sosyallesiyor. Mutlulugu yüzünden okunan Deniz Yildirim’in en büyük isteginin akülü tekerlekli sandalye oldugunu söyleyen gönüllü gençler, yardimseverlerden bu noktada destek bekliyor.

“Deniz, burada hayata siki siki tutunuyor”

Engelli olmanin bir tercih olmadigini ve engellilerin hayata tutunmasi için herkesin gerekli çabayi göstermesi gerektigini söyleyen Gümüshane Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Mehmet Koç, "Deniz 29 yasinda, kendisi de diger gençler gibi sosyallesmek ve spor yapmak isteyen bir arkadasimiz. Biz de devletin sagladigi imkânlardan kendisinin faydalanmasi adina elimizden geldikçe çalisiyoruz. Söyle ki engelli olmak bir tercih degildir, yasamin getirdigi bir durum. Kendisi de bu engelleri asmak adina burada hayata siki siki tutunuyor. Bizim de üzerimize düsen burada onun engelleri kaldirmasina yardimci olabilmek. Deniz hanimi biz haftanin 2 günü evinden aliyoruz gönüllü gençlerimizle birlikte. Spor salonumuzda motor becerilerini gelistirecek egzersizler yaptiriyoruz Burcu hocamizin yardimiyla. Bunun disinda Gençlik Merkezimizde gençlerimizle sosyallesiyor, arkadas çevresini genisletiyor. Burada güzel vakit geçiriyor ve tekrar evine birakiyoruz” dedi.



“Yüzündeki gülümseme bizim için her seyden daha önemli”

Kas hastasi Deniz Yildirim’a zorlandigi konularda yardimci olduklarini söyleyen Gençlik Merkezi gönüllüsü Esmanur Senel (20), “Haftada 2 gün Deniz ablamiz buraya spor yapmaya geliyor, biz de ona yardimci oluyoruz. Onun zorlandigi konularda yardimci oluyoruz. Onun yüzündeki bir gülümseme bizim için her seyden daha önemli” diye konustu.

Deniz Yildirim’in en büyük isteginin akülü bir tekerlekli sandalye oldugunu söyleyen gönüllü Ebrar Aslan (19) ise, “Deniz ablayi evinden almaya gittigimizde bizi gördügünde hemen gülmeye basliyor, çok mutlu oluyor. Buraya geliyor spor yapiyor, sohbet ediyoruz. Bizimle konusurken hep en çok akülü tekerlekli sandalye istedigini söylüyor. Biz de bu konuda yardimseverlerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA