'Ilyas Yilgör 3. Uluslararasi Fotograf Yarismasi' Ödül Töreni Yapildi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, birçok kurumun katkisiyla organize edilen ve FIAP ile PSA üyesi olan EFIAP/Platin ve PPSA unvanlarini tasiyan fotograf sanatçisi Hulki Muradi tarafindan yürütülen ‘Ilyas Yilgör 3. Uluslararasi Fotograf Yarismasi’ ödül törenine katildi.

'Ilyas Yilgör 3. Uluslararasi Fotograf Yarismasi' Ödül Töreni Yapildi
İçel Büyüksehir Belediyesi Nikah Salonunda gerçeklestirilen törene, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Ilyas Yilgör’ün esi Janet Yilgör, Ilyas Yilgör’ün ogullari Esat Yilgör ile Iskender Yilgör, daire baskanlari, Meclis üyeleri, fotograf sanatçilari ve sanatseverler katildi.

Baskan Seçer törende ilk olarak sergiyi gezdi. Ardindan Ilyas Yilgör Özel Ödülü’nü almaya hak kazanan fotografi imzaladi. Baskan Seçer fotografin arkasina, “Ilyas Yilgör’e dolu dolu bir hayat, degerli evlatlar yetistirdigi için saygi ve acil sifalar diliyorum” notunu yazdi.

Ödül töreninde konusan Baskan Seçer, geçirdigi rahatsizlik sonucu hastanede tedavi gören Ilyas Yilgör’e geçmis olsun dileklerinde bulunarak, Yilgör’ün hayata, kente ve çevreye deger katan bir insan oldugunu söyledi.

Yarismanin her geçen yil bir önceki yila göre daha da zenginlestigini kaydeden Seçer, “Birçok ülkeden çok sayida sanatçinin ve 2 binden fazla eserin mücadele ettigi bir organizasyon. Her bir eser bence bir digeri kadar degerlidir ama ödüle layik görülenler mutlaka en ince ayrintilarina kadar incelenmistir ve seçilmistir. Yarismaya eserleriyle katilan bütün fotograf sanatçilarimizi kutluyorum. Bütün eserlerin de basarili oldugunu, derece aldigini söylemek istiyorum” dedi.



“İçel genç ama çok kadim bir yerlesim yeri”

İçel’in genç ancak bir o kadar da degerli ve kadim bir kent olduguna dikkat çeken Seçer, “İçel hizla degerlenen bir kent. Bu degeri katanlar da Ilyas Yilgör gibi daha örneklerini verebilecegimiz İçel’de dogmus, büyümüs, buranin degerine deger katmis insanlardir. Toplumlari, kentleri, ülkeleri de degerli kilan sadece oranin yeralti, yerüstü zenginlikleri degil, o bölgenin insanlari, sanatçilari, bilim insanlari, liderleri, topluma örnek olmus insanlaridir. İçel de böyle bir cografya. Merkez olarak genç bir kentiz ama bütün bir cografyaya baktiginiz zaman çok kadim bir yerlesim yeriyiz” diye konustu.

İçel Büyüksehir Belediyesinin çalismalarini baslattigi İçel’e Deger Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) organizasyonun olusmasina büyük katki sagladigini belirten Seçer, “MEDEKA’nin İçel’e gerçekten deger kattigini görmekten mutluluk duyuyorum. Kentimizde yasayanlari tesvik etmek, kültür, sanat, müzik, fotograf ve arkeoloji gibi birçok alanda İçel’i söz sahibi yapmak, var olan degerlerini açiga çikarmak ve her seyden önemlisi İçel’in tanitimi için kent elçiligi misyonunu yerine getirdigini düsünüyorum. Bunlari gördükçe de son derece mutlu oluyorum. Özellikle MEDEKA’da emegi geçen herkese de çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

MEDEKA Fotograf Kurulu Sözcüsü Hulki Muradi ise “Ilyas üstadin bir fotograf yarismasini yapmak gerçekten İçel’in dünyaya açilan yüzü oldu. Çünkü ustaya saygiyi ve onurlandirmasini İçel aslinda fotograf yoluyla bütün dünyaya sundu. Aristo diyor ki ‘sanat insani diger canlilardan ayiran en önemli seydir.’ Söyle bir düsündügünüzde kaya resimleri dünden bugüne bize geçmisi anlatan seyler oldu. Fotograf da o yüzden dünyada dostluk köprüleri kuran çok önemli bir araç. Ben bu konuda bizim her zaman yanimizda olan belediye baskanimizi, Yilgör ailesini tebrik ediyor ve kutluyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan ödül takdimi yapildi.
Kaynak: İHA