Büyüksehir Itfaiyesi Grup Ve Istasyon Sayisini 35'E Çikardi

2019 yilindan bu yana filosuna 20 adet tam donanimli itfaiye araci ekleyerek araç sayisini 124’e, il genelindeki grup ve istasyon sayisini ise 35’e çikartan İçel Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Teskilati büyümeye devam ediyor.

Büyüksehir Itfaiyesi Grup Ve Istasyon Sayisini 35'E Çikardi
Insanlarin can ve mal güvenligini ilgilendirdigi için en önemli birimlerin basinda itfaiyenin geldigini vurgulayan İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, “Itfaiye teskilatimiz son 4,5 yil içinde verilen egitim ve tatbikatlar neticesinde kendini gelistirerek, yangina müdahale ve arama kurtarma faaliyetlerinde önemli basarilara imza atmistir. Kentimizde meydana gelen olaylarin yani sira, Türkiye’nin farkli bölgelerinde son yillarda gerçeklesen orman yangini, su taskini, deprem gibi birçok afette de bölge disina çikarak, ellerinden gelen katkiyi yapmis bir teskilattir” dedi.

“Iyi yetismis personel ve teknolojik ekipmanlarla itfaiyemizi donatiyoruz”

Itfaiye teskilatinda gerek personel alimi, gerekse de ekipman ve araç alimi konusunda çok titiz davrandiklarini belirten Baskan Seçer, “2019 yilindan bu yana filoya 20 adet tam donanimli itfaiye araci ekleyerek araç sayisini 124’e, il genelindeki grup ve istasyon sayisini ise 35’e çikardik. Yine son 4,5 yil içinde su alti ve su üstü arama kurtarma amirligi ile köpekli arama kurtarma amirligini de faaliyete geçirdik” diye konustu.

Itfaiye teskilatinda profesyonel personelin görev yapmasini amaçladiklarini kaydeden Seçer, “Bu amaçla Türkiye çapinda bir egitim merkezi olan Ata Egitim Merkezi’ni hayata geçirdik. Burada kendi personelimizi egitecegimiz gibi, kamu ve özel sektör personeline de yangin konusunda ya da afetle mücadele konusunda egitimler ve seminerler verecegiz” ifadelerini kullandi.

Su anda itfaiye teskilatinda 569 personelin görev yaptiginin da altini çizen Seçer, “Son yaptigimiz memur alimlarinda, herkesin de içine sinen bir sinav ve alim yöntemiyle 100 personelimizi teskilatimiza kattik. Bakanliktan, 50 kadro daha çikmasini sagladik ve önümüzdeki günlerde 50 itfaiye personelimizi daha teskilatimiza dahil edecegiz. Biz istiyoruz ki, bu ise en uygun insan kaynagi ile çalisalim. Belediyemizi toplum karsisinda en iyi sekilde temsil edecek, iyi yetismis insan kaynagiyla itfaiyemizin donatilmasini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA