Bir Yil Önce Aldiklari Evlerinin Yikimini Gözyaslari Içinde Izlediler

Malatya’da Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinde hasar gören evleri yikilan Koç ailesi hüzün yasadi. Kredi çekip aldiklari evlerinin hayalleri ile birlikte yikildigini gören aile, gözyaslari içinde yikimi izledi.

Bir Yil Önce Aldiklari Evlerinin Yikimini Gözyaslari Içinde Izlediler


6 Subat depreminde agir hasar alan illerden biri olan Malatya’da yüksek katli binalarin bulundugu Bostanbasi Mahallesi’ndeki binalarin yikimi patlayici kullanilarak sürüyor. Bugün de Çiftlik Caddesi üzerinde bulunan 13 katli Eryaman Süreyc Konutlari’nin yikimi gerçeklestirildi.

Yikim öncesi polis ekipleri bölgeye çikan tüm yollari kapatirken, alinan önlemlerin ardindan geri sayim ile birlikte 13 katli bina patlayici yardimi ile saniyeler içerisinde yerle bir oldu. 224 kilo patlayicinin kullanildigi patlatmayi canli canli izleyen bina sakinleri ise gözyaslarina hakim olamadi. Site sakinlerinden Esma Koç, henüz bir yil oturmadan depremde agir hasar alan evlerinin yikimini çocuklari ile birlikte gözyaslari ile izleyenlerden biriydi.

Güvenilir oldugu için Bostanbasi’ndan ev aldiklarini ifade eden Koç, “Daha oturali bir yil oldu. Krediyle aldik, daha borcunu ödüyorduk. Dört yil teslim edilmesini bekledik, bir yildir oturuyorduk evimiz yikildi. Daha borcu duruyordu. DASK ile borcu kapandi ama bütün hayallerimiz gitti. Hakkimizi helal etmiyoruz. Kayinbabamizin evinde kaliyoruz 7 aydir. Burasi güvenilir diye ev aldik. Müteahhit esimin arkadasiydi. Evimizi saglam yapsa böyle olmazdi. Emeklerimiz çöp oldu.” diye konustu.



Uzun süre aglayarak yikimi izleyen Ceren Koç’ta “Insanin hem evi hem de memleketi yikilmis. Herkes ne hissetiyse ben de ayni seyleri hissetim” diyerek duygularini paylasti.
Kaynak: İHA