Baskan Büyükgöz 4,5 Yilini Anlatti

Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, 2019-2023 yillari arasinda hayata geçirdikleri belediyecilik çalismalarini anlatti. Gebze için gece gündüz çalistiklarini söyleyen Büyükgöz, "Polemige, gösterise, israfa prim vermedik. PR yapmadik, çok is yaptik" dedi.

Baskan Büyükgöz 4,5 Yilini Anlatti
Gebze Belediyesi’nin 2019-2023 yillari arasindaki çalismalarinin anlatildigi toplanti, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’ün yaptigi açilis konusmasiyla baslayan toplantida, sinevizyon esliginde yapilan sunum 8 baslik altinda gerçeklestirildi.

Zinnur Büyükgöz, imar ve sehircilik, ulasim ve altyapi, üstyapi, egitim gençlik ve spor, çevre, sosyal belediyecilik, kültür ve sanat, dijital belediyecilik hizmet ve yatirimlarini anlatti.

"Ben PR’dan anlamam, sehre hizmet etmekten anlarim"

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve bakanliklarin is birligiyle Gebze’nin tarihinin en büyük yatirim dönemini yasadigini ifade eden Zinnur Büyükgöz, bu dönemde gerçeklesen 18 milyar lira tutarindaki toplam yatirimin pandemi, deprem ve bunlara bagli gelisen ekonomik sartlara ragmen gerçeklestiginin altini çizdi.

Planlamanin sehrin omurgasi oldugunu ifade eden Baskan Büyükgöz, "Eger omurgada problem varsa, o problemin sehirdeki her hadiseyi etkileyecegini hem akademik, hem pratik bilgimle biliyorum. Içinde bulundugumuz hizmet ve eser döneminde bu bilgimi Gebze’ye hizmet etmek için kullanmaya gayret ettim. Ekip arkadaslarimla birlikte, planli, saglam bir Gebze için gece gündüz çalistim. Bana ’PR’in eksik diyenler oluyor. Twitter’da, Facebook’ta, Instagram’da kendimizi az anlattigimizi söylüyorlar. Dogrudur. Ben PR’dan anlamam. Sosyal medyaya yeterince yakin degilim. Sehircilikten anlarim, sehre hizmet etmekten anlarim. Vatandasla hemhal olmaktan anlarim" dedi.



"Polemige, gösterise, israfa prim vermedik"

Baskan Büyükgöz, Gebze’de yürütülen çalismalardan örnek vererek, su ifadeleri kullandi:

"Mesela 100 yillik tapu sorununa el atmisiz. 35 bine yakin tapu düzenlemisiz. Plansiz alanlarin 5000’lik, 1000’lik planlarini yapmis, tapu tahsis belgesi ya da yapi kayit belgesi olan vatandaslarimizin mülkiyet sorunlarini çözmüsüz. Üstyapida altyapi çok is yapmisiz. En ücra köseye kadar asfalt dökmüs, yagmur suyu kanali dösemis, dogalgazi tüm mahallelerde yaygin hale getirmis, içme suyu altyapisini güçlendirmisiz. Caddelerimizi isiklandirip aydinlatmis, prestij katmisiz. Sosyal islerde de güzel adimlar atmisiz. Amatör sporu desteklemis, Gönül Çarsimizla gönüllere dokunmus, 7/24 bakim hizmeti veren kres kurarak annelerin yükünü almisiz. Türkiye’ye örnek olmusuz. Tapu Rayiç Entegrasyon sistemiyle. Dijital belediyecilik uygulamalariyla vatandasin, isinden gücünden olmadan belediye hizmetlerine ulasabilmesini saglamisiz. Gençlik hep göz bebegimiz olmus. Onlar için yeni spor merkezleri yapmisiz, kurslar açmis egitim programlariyla gelisimlerini desteklemisiz. Polemige, gösterise, israfa prim vermemisiz. PR yapmamis çok is yapmisiz. Is yaparken yalniz basimiza hareket etmemisiz. Gerektiginde bakanliklarla, gerektiginde Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’yle, gerektiginde ISU’yla uyum içinde çalismis, Gebze’ye tarihinin en büyük yatirimlarini getirmisiz. Mesela, Bir ilçe belediyesi için bir dönem yatirim tutari olan 5 milyar lirayi bir plan düzenlemesiyle kamuya kazandirmisiz. Uzun lafin kisasi, gösteris yapmadan saglam isler yapmisiz"
Kaynak: İHA