Bakü'de '2. Uluslararasi Tarimsal Is Forumu' Düzenlenecek

’AGRO TV Azerbaycan’ ve KOBSKA’nin ortaklasa düzenleyecegi ’II. Uluslararasi Tarimsal Is Forumu’ 15-16 Subat 2024 tarihlerinde Bakü’de gerçeklestirilecek. Geçen yil Subat-Mart aylarinda düzenlenen, 600’den fazla ziyaretçinin katildigi, ayni zamanda Azerbaycan’in ve dünyanin tarim alaninda önde gelen firmalarini bir araya getiren, 55’in üzerinde yerli ve yabanci firmanin ürünlerinin sergilendigi fuarda yogun B2B ve B2C görüsmeler de gerçeklestirildi.

Bakü'de '2. Uluslararasi Tarimsal Is Forumu' Düzenlenecek
Bakü’de düzenlenen II. Türk Devletleri Tarimsal Is Forumu’nda konusan AGRO TV Türkiye ve AGRO TV Azerbaycan CEO’su Dogan Basaran, 2. Uluslararasi Tarimsal Is Forumunun Türk devlet baskanlarinin bölgeye yönelik genel vizyonuyla da örtüsecegini söyledi.

Basaran, "Forumun gerçeklestirilme amaçlarindan biri de budur. Bu ticaret forumlarinin Özbekistan’da ve diger bazi ülkelerde sürekli olarak düzenlenecegini belirtmek isterim. Geçen yil oldugu gibi bu yil da KOBSKA ve AGRO TV bu büyük etkinligi gerçeklestirecek. Amacimiz yatirimcilari Azerbaycan’a getirip Azerbaycanli firmalarin baska ülkelere giderek ticaretini artirmak için çalismalarini saglamaktir. Bununla bölgede ve Türk dili konusulan ülkelerde tarimsal ticaretin köprüsü olacagiz" dedi.

KOBSKA Baskani Nigar Alasgarova, forumun asil amacinin girisimciler arasindaki is birligini güçlendirmek oldugunu vurguladi. Alasgarova, "2024 yilinda gerçeklestirilecek forum, geçen yila göre daha büyük formatta ve daha ilgi çekici bir programla düzenlenecek” ifadelerini kullandi.

Ticaret alaninda Türkiye-Azerbaycan kardesligini daha da gelistirecek olan fuarin temel hedefi, tarim alaninda faaliyet gösteren mikro, küçük ve orta ölçekli isletmelerin satis firsatlarinin arttirilmasi, Azerbaycan ve Türkiye KOBI kuruluslari arasindaki isbirliginin genisletilmesi ve ayrica hizmet ve ürünlerin tanitilmasi olacak. Bakü’de düzenlenecek forumun ardindan 19-20 Subat tarihlerinde Taskent’te de ilk "Uluslararasi Tarimsal Is Forumu" da düzenlenecek. Foruma ülkenin tarim alaninda önde gelen sirketleri katilacak ve yeni pazarlara giden yol açilacak. Taskent’te düzenlenecek forumla birlikte Türk dünyasinin ortak vizyonunun güçlendirilmesi hedefleniyor.
Kaynak: İHA