Bakan Tekin Açiklamasi 'Kolektif Suurla Hareket Ediyoruz'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Konya’da ögretmenlerle bir araya geldi. Bakan Tekin, "Bu istisareler istikametinde konularin çözümü noktasinda kolektif bir suurla hareket ediyoruz. Kolektif suurla hareket ettigimiz sürece üstesinden gelemeyecegimiz, çözüme kavusturamayacagimiz bir konunun olmadigina inaniyorum" dedi.

Bakan Tekin Açiklamasi 'Kolektif Suurla Hareket Ediyoruz'
Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, çesitli temaslarda bulunmak üzere geldigi Konya’da, "Ögretmenler Odasi Bulusmalari" çerçevesinde ögretmenlerle bir araya geldi. Yol haritasini belirlerken ögretmenlerle yaptiklari istisarelerin önemine deginen Bakan Tekin, “Milli Egitim Bakanligi olarak istisare kültürünü kurumsallastirmak için bütün imkanlari degerlendiriyoruz. Ziyaret ettigimiz her ilde bir araya geldigimiz ögretmenlerimizle bu kültürü çok daha güçlü hale getiriyoruz. Ögretmenlerimizin gerek yerel düzeyde karsilastiklari sorunlara dair gerekse ülkenin genel egitim politikalarina iliskin görüs, öneri ve beklentilerini bir sohbet havasinda müzakere etme imkani buluyoruz. Bu istisareler istikametinde konularin çözümü noktasinda kolektif bir suurla hareket ediyoruz. Kolektif suurla hareket ettigimiz sürece üstesinden gelemeyecegimiz, çözüme kavusturamayacagimiz bir konunun olmadigina inaniyorum” dedi.

Ögretmenlerin magduriyetini gidermeye çalisirken baska bir magduriyete neden olmayacak sekilde hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Tekin, ögretmenlerin, ailesiyle birlikte mutlu bir sekilde ögretmenlik yapmalari için bakanlik olarak tüm imkanlariyla yanlarinda olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yusuf Tekin, toplantiya katilan ögretmenlere de tek tek söz vererek egitim alanindaki görüs, öneri ve beklentilerini dinledi.
Kaynak: İHA