Bakan Tekin Açiklamasi 'Dijital Bagimlilik Sadece Çocuklarimizin Zamanlarini Çalmiyor, Psikolojilerini Alt Üst Ediyor'

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, dijital bagimliligin çocuklarin zamanlarini çalmakla kalamadigini ayni zamanda psikolojilerini de alt üst ettigini kaydederek, “Dijital bagimlilikla beraber hareketsizlikten kaynaklanan obezite problemleri çikiyor. Bu sadece bugünün problemi degil, gelecek dönemde Türkiye’nin ekonomisini, toplumsal yapisini, kültürel yapisini alt üst edecek bir problem” dedi.

Bakan Tekin Açiklamasi 'Dijital Bagimlilik Sadece Çocuklarimizin Zamanlarini Çalmiyor, Psikolojilerini Alt Üst Ediyor'
Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, Konya’nin merkez Karatay Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanarak ilçedeki okullara kazandirilan 30 hali sahanin açilis törenine katildi.

Programda konusan Bakan Tekin, dijital bagimliligin asrin hastaligi olmaya dogru gittigini ifade ederek, “Dijital bagimlilik sadece çocuklarimizin zamanlarini çalmiyor. Çocuklarimizin psikolojilerini alt üst ediyor. Çocuklarinin sagliklarini perisan ediyor. Bununla beraber hareketsizlikten kaynaklanan obezite dedigimiz problemler çikiyor. Bakin bu sadece bugünün problemi degil, gelecek dönemde Türkiye’nin ekonomisini, toplumsal yapisini, kültürel yapisini alt üst edecek bir problem. Çocuklarimizin hem dijital bagimlilikla hem obeziteyle mücadele edebilecekleri, spor yapabilecekleri, kültür fizik hareketleri yapacaklari mekanlar olusturalim istedik” dedi.



"Ana hedefimiz Türkçe’nin bir anadil olarak 4 beceriyi mükemmel düzeyde kullanabilen yeni bir nesil insa etmek"

Önümüzdeki egitim ögretim yilini bir baska aktiviteyle taçlandirmak istediklerini söyleyen Bakan Tekin, “Önümüzdeki egitim ögretim yilinda ana hedefimiz Türkçe’nin bir anadil olarak 4 beceriyi mükemmel düzeyde kullanabilen yeni bir nesil insa etmek. Insallah hep beraber bunlari yapacagiz. Sunu gördüm Konya’da; valiligimiz, büyüksehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve siyasetimiz bizim aslinda buralarda neyi murat ettigimizi sanki bizden önce tahmin etmis ve bize bu konuda destek olmak için çaba sarf ediyor. Ben samimiyetle hem fiziki yatirimlar için hem de bu politikayi destekleyecek adimlar için kendilerine tesekkür ediyorum. Bunu gerçekten çok önemsiyorum. 2017 yilinda bazi belediyeler okullarimizin içme suyu ya da temizlik için kullandigi sebeke suyunun kullanim bedelini, konutlarin 3 kati ücretle fiyatlandirdi. Bunun önüne geçebilmek için kanun yapmak zorunda kaldik. Yaptigimiz kanun da ‘su konutlardaki fiyatla fiyatlandirin’ diye yasal düzenleme. Bir baska belediye örnegi de Türkiye’de çok efsane belediyeci olarak anlatiliyor. Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani. Okullarimizin arazi mülkiyet problemleriyle ilgili olarak bizi yargiya tasidi, mahkemeye verdi. Simdi bir de bu tür belediye baskanlari var. Bir de bizden arsa istemeden, yatirim, bütçe vesaire istemeden spor salonlari, okullar yapan belediyeler var. Bu belediye baskanlarinin kiymetini bilmenizi sizlerden rica ediyorum” ifadelerini kullandi.

"30 okulumuzda 30 yeni hali sahamizin açilisini gerçeklestiriyoruz"

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, çocuklarin küçük yaslardan itibaren sporla tanismalari, enerjilerini olumlu sekilde yönlendirmeleri ve gelecekte yüzleri güldüren bireyler olabilmeleri için yola çiktiklarini vurgulayarak, “Bugün 30 okulumuzda 30 yeni hali sahamizin açilisini gerçeklestiriyoruz. FIFA normlarinda yapilan bu hali sahalarimiz ögrencilerin beden egitimi derslerinin daha kaliteli geçmesinin yaninda gelecegin sporcularin kesfedilmesini de hedeflemektedir. Yapimlarini tamamladigimiz hali sahalarla hedefimiz ve hayalimiz sporun yayginlastigi saglikli bir Karatay insa etmek. Karatay Belediyesi olarak evlatlarimizin ilimde, bilimde, teknolojide, kültür ve sanatta rol model, zinde ve genis bir vizyona sahip olmalari için gayret gösteriyoruz” seklinde konustu.



Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da, tesis eksikligini gidermek adina önemli çalismalar yürüttüklerini aktararak, “Bu konuda önceligimiz okul bahçelerimiz. Karatay Belediye’mizin yapmis oldugu okul bahçelerimizdeki 30 suni çim sahanin açilisini gerçeklestiriyoruz. Adeta belediyelerimiz okullarimizdaki bos alanlari birakmamak adina birbirleriyle yasiyorlar. Merkez ilçelerimiz, merkezin disindaki ilçelerde de Konya Büyüksehir Belediyesi olarak bizler spor salonlari, hali sahalar ve çesitli spor alanlari olusturarak çocuklarimizin bedensel ve zihinsel gelisimlerinin artmasiyla ilgili yogun bir gayret içerisindeyiz. Bu tesislerin ortaya çikmasinda büyük emegi bulunan Karatay Belediye Baskani’miz Hasan Kilca’nin sahsinda tüm emegi geçenleri tebrik ediyorum” dedi.



"Egitim bütün ihtiyaçlarla, bütün sektörlerin hem özünü hem esasini hem hedefini hem de çerçevesini belirliyor"

Konya Valisi Vahdettin Özkan ise, Hasan Kilca’yi tebrik ederek, “Egitim bütün ihtiyaçlarla, bütün sektörlerin hem özünü hem esasini hem hedefini hem de çerçevesini belirliyor. Dolayisiyla egitim hizmeti iyilestirildigi zaman esasen hem insanin bireysel, hem toplumsal hedeflere çok daha iyi tahakkuk eder. Yasam kalitemizi artacaktir. Egitim denince bütün herkesin isin içinde olmasi lazim. Burada da bu ise imkan kabiliyeti itibariyle en fazla öncülük edecek belediyelerimizin agirlikli olarak isin içinde olmasi bizim için sehrimiz açisindan en büyük bir zenginlik. Milli Egitim Bakanligi’mizin belirlemis oldugu çerçeve dahilinde hep beraber bu iletisimi saglayarak bu bereketi el birligiyle saglayacagiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan 30 hali sahanin açilisi dua ve kurdele kesimiyle gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA