Azerbaycan Ve Ermeni Temsilciler Arasindaki 3'Üncü Görüsme Sona Erdi

Azerbaycan temsilcileri ile Karabag’daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasinda Yevlah’ta gerçeklestirilen 3’üncü toplantinin ardindan alinan kararla Azerbaycan’in çalisma grubu üyeleri 2 Ekim’de Hankendi’yi ziyaret edecek.

Azerbaycan Ve Ermeni Temsilciler Arasindaki 3'Üncü Görüsme Sona Erdi
Azerbaycan’in Yevlah kentinde Azerbaycan temsilcileri ile Karabag’daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasindaki 3’üncü görüsme sona erdi. Yevlah’taki görüsmenin ardindan Azerbaycan Cumhurbaskanligi tarafindan yapilan yazili açiklamada, görüsmede insani konularinin, Karabag’daki Ermeni nüfusun yeniden entegrasyonu ve bu kapsamda Azerbaycan’in sundugu yeniden entegrasyon planinin ayrintili olarak ele alindigi bildirildi.

Açiklamada, Hankendi yakinlarinda çikan yangin sirasinda Azerbaycan’in ilgili devlet kurumlarinin aldigi acil tedbirler, gerekli tibbi malzeme, ilaç yardimlarinin gönderilmesinden dolayi Azerbaycan tarafina tesekkür eden Ermeni nüfusun temsilcilerinin, Azerbaycan’dan mobil iletisim hizmetinin, televizyon ve radyo yayinlarinin düzenlenmesi yönünde tedbirler almasini rica ettigi belirtildi. Görüsmede yeniden entegrasyon süreciyle ilgili prosedürler ve sosyal hizmetler hakkinda Ermeni heyetini bilgilendiren Azerbaycan’in Karabag’daki Ermeni halk ile temaslardan sorumlu yetkilisi Ramin Memmedov, Azerbaycan tarafindan Karabag bölgesindeki sorunlara yönelik olusturulan çalisma grubu üyelerinin ekonomik, toplumsal ve benzeri sorunlari yerinde çözmek amaciyla 2 Ekim’de Hankendi’yi ziyaret etmeyi planlandiklarini söyledi.



Ermeni ve Azerbaycanli heyet iki defa görüstü

Azerbaycan ordusu tarafindan 19 Eylül’de Karabag’da baslatilan ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun ardindan Ermeni silahli gruplari teslim olmus ve Ermeni nüfus ile Azerbaycanli temsilciler arasinda diyalog süreci baslamisti. Azerbaycan temsilcileri ile Karabag’daki Ermeni nüfusun temsilcileri arasindaki ilk görüsme 21 Eylül’de Azerbaycan’in Yevlah kentinde, 2’inci görüsme ise 25 Eylül’de Hocali’da yapilmisti.
Kaynak: İHA