Altin Portakal Film Festivali Iptal Edildi

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin iptal edildigini duyurarak, "Bizim disimizda olusan ve olusturulan bu süreç sebebi ile 7-14 Ekim tarihleri arasinda yapmayi planladigimiz festivalimizi iptal ettigimi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum” dedi.

Altin Portakal Film Festivali Iptal Edildi
Bu yil 60’incisi düzenlenecek Antalya Altin Portakal Film Festivali’nde, ’Kanun Hükmü’ belgesel filminin film seçkisinden ikinci kez çikarilmasinin ardindan yasanan tartismalar devam etti. Kültür ve Turizm Bakanliginin festivalden çekildigini duyurmasinin ardindan Gençlik ve Spor Bakanligi da festivalin açilis ve kapanistaki ödül törenlerinin yapildigi Antalya Spor Salonu’nun tahsisini iptal etti. Ulusal Belgesel Film Yarismasi jüri baskanligini üstlenen Demet Akbag ise görevinden ayrildigini duyurdu.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, yaptigi açiklamada, Antalya Altin Portakal Film Festivali ile ilgili bugüne kadar ev sahipliginin disinda sadece sinemadan yana taraf olmayi seçtiklerini, gelinen noktada belediye olarak yillara meydan okumus festivalin, bazi kisilerin elinde malzeme edilmesine, sinema emekçilerinin hakkinin yenmesine asla izin vermeyecegini söyledi.



"Içerigin belirlenmesinde sorumlu olan Festival yönetmeni ve Sanat Ekibidir"

Antalya Altin Portakal Film Festivali sadece Antalya’nin degil, Türkiye’nin uluslararasi alanda en önemli markalarindan biri olduguna dikkat çeken Böcek, “Konunun tüm ülkeyi, Antalya’yi, tüm sinemaseverleri ve tüm sinema emekçilerini ilgilendirmesi nedeniyle konuyla ilgili ev sahibi olan Belediyemiz bir karar almak zorunda kalmistir. Festivalin sanatsal anlamda güçlü ve sinema adina örnek teskil edecek sekilde yapilmasi için seçilmis ve içerigin belirlenmesinde sorumlu olan festival yönetmeni ve sanat ekibidir. Basta festival yönetmeni olmak üzere tüm sanat ekibinin süreci yanlis yönettigi, kriz yönetimini yapamadigi tespit edilmistir. Altin Portakal Film Festivali’ni özüne döndürmek ve Ulusal Kategoriyi festivale yeniden eklemek için çaba sarf etmis birisi olarak yasananlari kabul etmem mümkün degildir" dedi.



"Festivalimizi iptal ettigimi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum"

Altin Portakal Film Festivali’nin siyaset üstü oldugunu ifade eden Böcek, festivalinin iptalini ise su sözlerle duyurdu:

“Hiç kimsenin süphesi olmasin ki, festivalimizi kimsenin siyasi emellerine malzeme ettirmeyecegim. Ayrica sahsima ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamalarin tamamini gerçek muhataplarina aynen iade ediyorum. Az önce açikladigim nedenler dolayisiyla; kendi karariyla büyük bir karmasaya neden olan festival yönetmeninin, sanat yönetmeninin ve olusturduklari tüm sanat ekibinin görevlerine su an itibari ile son verilmistir. Tüm sanatçilarimizi, sinema emekçilerimizi ve sinemaseverlerimizi Altin Portakal Film Festivalimize sahip çikmaya davet ediyorum. Bizim disimizda olusan ve olusturulan bu süreç sebebi ile 7-14 Ekim tarihleri arasinda yapmayi planladigimiz festivalimizi iptal ettigimi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum.”
Kaynak: İHA