Adalet Bakani Yilmaz Tunç'tan Yeni Anayasa Çagrisi

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, "Simdi bu mesru olmayanlarin yazdigi, çizdigi seçilmis bir meclisin yapmadigi bir anayasa ile Türkiye Yüzyili’nda yürümek Türkiye’ye yakismaz. O nedenle milletimize olan borcu bu dönemde gerçeklestirmenin gayreti içerisinde oluruz" dedi.

Adalet Bakani Yilmaz Tunç'tan Yeni Anayasa Çagrisi
Bir dizi ziyaret için Karabük’e gelen Adalet Bakani Yilmaz Tunç, burada partililer ile bir araya geldi. AK Parti’nin 22 yasinda genç bir parti olmasina ragmen 17 seçim basarisi gerçeklestirdiginin altini çizen Bakan Yilmaz Tunç, yeni anayasa çagrisinda bulundu. Tunç, "Karabük için yapilmasi gereken neyse her zaman hazir oldugumuzu bir bölge insan olarak, biz kardesiniz olarak insallah, Karabük için ne gerekiyorsa büyüklerimizden, Mehmet Ali Sahin baskanimizdan, milletvekillerimizden aldiginiz bu bayragi Karabük’te daha yüklere tasimanin gayret içerisinde olacagiz. Tabii bunu sizlerle beraber gerçeklestirecegiz insallah. Tabii AK Parti’niz 22 yasinda genç bir parti. Çok genç degil mi? 22 daha gençliginin bahari. 22 yila çok sey sigdirdi. 22 yilda bir kere 21 yil iktidar olmayi sigdirdi. 17 seçim basarisini gerçeklestirdi. Genel seçimlerde, yerel seçimlerde, referandumlarda açik ara Türkiye’nin her yerinde sandiklardan birinci parti olarak çikan AK Parti’miz Türkiye 100 yilini milletimizle beraber baslatti. Ve 21 yilda çok önemli basarilara imza atti. Bu basaridan sayesinde milletimiz önüne konulan her sandikta, Recep Tayyip Erdogan dedi, AK Parti dedi Cumhuriyet Ittifaki dedi ve yola devam dedi.

Dogru adamlarla yola devam dedi.

Ve muhalefette tabii bunun karsisinda çaresiz kaldi. Yani burada muhalefete alan kalmadi. Çünkü Türkiye’nin 81 bir ayeti yatirimlarla donatildi" dedi.



"21 yilda özellikle demokrasinin standartlarini da daha yükseklere tasidik"

Basta savunma sanayi olmak üzere enerjideki bagimsizlik, Karadeniz dogalgazi, Gabar’daki petrol rezervlerine dikkat çeken Bakan Tunç söyle devam etti:

"Savunma Sanayi’nde yüzde 80 yerlilik oranina ulastik. Iste enerjide bagimsizligimizi nükleer santrallerini ilan ediyoruz. Dogal gaz kesfimiz var Karadeniz’de. Yani bunlar hayaldi. Yillarca o denizlerde biz yabanci sirketlere dogal gaz arattik. Paralarimiz verdik ama bir türlü bulamamislardi. Paralarimizi aldik, gitmislerdi. Ne zaman yerli gemilerimiz devreye sokuldu ve onlar aradi buldu. Simdi Filyos bölgemizde dogal gazin merkezi haline geldi. Yine Gabar’da teröristlerden temizledigimiz daglarda artik petrol çikariliyor. Yillardir oralarda petrol yok muydu ama arattirmiyorlar. Aranan bölgelerde de üzerini betonla kapattiriliyorlardi. O nedenle enerji bir ülke için kalkinmanin en önemli anahtari hem nükleer santral, hem dogalgaz hem petrol. Simdi de Abdülhamid Han gemimiz Akdeniz’de kesiflerini sürdürüyor. Dogalgazda insallah Karadeniz’de yeni sahalarla beraber Türkiye’nin enerji bagimsizligi noktasindaki çalismalar devam ediyor. Özellikle istikrarli kalkinma hamlesinden hiçbir zaman taviz vermeyecegiz. Dünya projeleriyle ülkemizi tanistirmaya, sehirlerimizi daha yasanabilir hale getirmenin gayreti içerisinde olacagiz. Türkiye’nin fiziki kalkinmasini saglarken geçtigimiz 21 yilda özellikle demokrasinin standartlarini da daha yükseklere tasidik. Milletimizle beraber bunu basardik. Adalete güvenin tesisi anlaminda yargi bagimsizligi ve tarafsizligi anlaminda geldigimiz mesafeyi hiç küçümsememek lazim. Yargiya sürekli tas atanlar laf atanlar yargi bagimsizligi yok diyenler, yargi tarafsizligi yok diyenler geçmis dönemlerin yargisini özleyenler. Vesayetçi yargi düzenini özleyenler, peki onlarin elestirdigi karalamaya çalistigi yargi 15 Temmuz’da milletiyle beraber mücadele eden o savcilarimiz, kahramanca darbeciler karsisinda o sorusturmalari baslatan yargimizdir. Iste bu hazmedilemiyor. Onlar hazmedemeye dursun. Milletin yargisi milletin hizmetinde, milletin adalete güvenini saglamada çalismaya devam edecek. Biz bakanlik olarak tüm teskilatimizla onlara destek vermenin gayreti içinde olacagiz. Temel hak ve özgürlükleri 21 yilda nereden nereye standardi nasil yükselttigimizi hepimizin malumu. Bir basörtüsü problemi bir katsayi problemi, özgürlükler noktasindaki kisitlama, kadin erkek ayrimi, firsat esitsizlikleri tüm bunlar artik geride kaldi."

"Anayasadaki o vesayetçi ruhu tamamen ortadan kaldirmaya bu reformlar yetmedi"

Yeni sivil anayasa ile ilgili açiklamalarda bulunan Bakan Yilmaz Tunç, mesru olmayanlarin yazdigi anayasa ile Türkiye Yüzyili’nda yasamanin Türkiye’ye yakismayacagini söyleyerek sözlerini söyle tamamladi:

"Bundan sonra temel hak ve özgürlüklerin önüne engel koymak isteyenler karsimizda milletimizi bulur. Milletimiz artik özgürlüge alisti. Hukukun üstünlügü noktasindaki standartlarin yüksekliginden hiç kimse vazgeçmeyecektir. Bundan sonra hedefimiz anayasamizi daha demokratik hale getirmektir. Demokratik sivil bir anayasaya milletimizi kavusturmak insallah. Bunun için gayret gösteriyoruz. Cumhurbaskanimiz da 12 Eylül sempozyumunda ifade etti.

Bu milletimize olan borcumuz. Bu borcumuzu 28. Dönem parlamentosunda gerçeklestirmek istiyoruz. Tüm partiler uzlasmasi lazim. Bu noktada nitelikli çogunlukta geçmesi elbette mümkün degil. Bunun farkindayiz. Ama tüm partilerin sadece AK Parti , MHP, Cumhur Ittifakini olusturan partilerin degil. Parlamentoda grubu bulunan bütün siyasi partilerin millete olan borcu. Bu uzlasmaya kim yanasirsa milletimiz takdir eder. Kimisi uzak durursa uzlasmaz bir tavir sergilerse millet de onlari not eder ve yeri geldiginde cevabini verir. Bugüne kadar anayasamizda, darbe anayasasinda o vesayetçi ruhu ortadan kaldirmak için çok önemli degisiklikler yaptik. Kadin haklari, çocuk haklari, engellilerimiz gazilerimiz. Anayasa da yeri yoktu bunun. Bunlarin hepsi son dönemde bizim anayasamizdaki yapilan milletimizin onay verdigi degisiklikler. Hakimler Savcilar Kurulu’nun yapisi, Anayasa Mahkemesi’nin yapisi, Milli Güvenlik Kurulu’nun yapisi tüm bunlar demokratik hukuk devleti ilkelerine uygun hale getirildi.

Siki yönetimin kaldirilmasi, darbecilerin yargilanabilmesi, yargi birliginin saglanabilmesi, tüm bunlar anayasamizda gerçeklestirilen sessiz devrimler. Sessiz reformlar. Bunlari hayata geçirdik. Ama anayasadaki o vesayetçi ruhu tamamen ortadan kaldirmaya bu reformlar yetmedi. Simdi bu mesru olmayanlarin yazdigi, çizdigi seçilmis bir meclisin yapmadigi bir anayasa ile Türkiye Yüzyili’nda yürümek Türkiye’ye yakismaz. O nedenle milletimize olan borcu bu dönemde gerçeklestirmenin gayreti içerisinde oluruz. Önce insan demeye devam edecegiz. Insanimizi güçlendirmeye devam edecegiz. Kadinindan gencine, yaslisina varincaya kadar her alanda insanimizi güçlendirmeye, insani yasat ki devlet yasasin derken bunu icraata döndürmeye devam edecegiz. 21 yilda bunu yaptik. Bundan sonra da bunu yapmaya devam edecegiz. Adaletten ayrilmayacagiz, hukukun üstünlügünü hep önde tutacagiz. Türkiye’yi dünyada adaleti savunan, hakkaniyeti savunan, mazlumu savunan, Cumhurbaskanimizin liderliginde dünya besten büyüktün diyerek özellikle uluslararasi sistemin artik tikanma noktasindaki su durumunda dünya besten büyüktün mesajini vererek Cumhurbaskanimizla beraber Türkiye Yüzyili’ni dünyada Türkiye eksenini olusturarak dünyaya Türkiye Yüzyili damgasini vuracagiz. Türkiye Yüzyili basladi.

Bunu artik hiç kimse engelleyemez. Gençlerimizin omuzlarinda bu yüzyil yükselecek. Bundan bütün milletimiz insallah nasibini alacak."

CHP’den AK Parti’ye geçen gençlerin rozetlerini takti

Bakan Tunç, CHP’den AK Parti’ye geçerek üye olan gençlerin rozetini takti. Bakan Tunç, gençlere esprili bir dille "Karabük’te CHP’yi bitiriyorsunuz" dedi.

Bakan Tunç ve rozetlerini taktigi gençler hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA